Food

Klaar met de Espresso Martini? Dit drankje met espresso is een nieuwe hit

espresso-met-sinaasappelsap

De perfecte combinatie van twee werelden: een verrukkelijke cocktail gemengd met een shot cafeïne. De Espresso Martini hebben we al eens geprobeerd, en alle varianten daarvan zijn verkend. Het is tijd voor iets nieuws! Enter, de espresso gemengd met sinaasappelsap.

Interessante combinatie

Hoewel dit drankje misschien niet meteen onze eerste keuze zou zijn als we het op de cocktailkaart van een chique bar zouden zien staan, blijkt het toch veel lekkerder te zijn dan je zou denken. Natuurlijk wordt er niet een heel glas sinaasappelsap vermengd met espresso. Het draait juist om een subtiele hint van sap, samen met bruisend water, ijsblokjes en wat sinaasappelpartjes. Dat klinkt toch al een stuk aantrekkelijker, nietwaar? Het is hoog tijd om het eens uit te proberen. Wie weet wordt dit wel jouw nieuwe, signature cocktail.

Wat heb je nodig?

  • 2 sinaasappels
  • Bruisend water
  • IJsblokjes
  • Shot espresso

Zo maak je een espresso met sinaasappelsap

Voor het maken van de espresso met sinaasappelsap hoef je echt geen professionele bartender te zijn, en het grootste voordeel is dat je binnen no-time klaar bent om te genieten van je creatie. Hoe begin je aan deze heerlijke cocktail? Vul simpelweg een cocktailglas met ijsblokjes en voeg er twee schijfjes sinaasappel aan toe. Vervolgens snijd je de sinaasappel doormidden en pers je ongeveer 30 ml sap uit. Als dat allemaal gelukt is, vul je het glas verder aan met bruiswater (ongeveer 60 ml) en voeg je natuurlijk het espresso shot toe. Even voorzichtig roeren en voilà, je cocktail is klaar om van te genieten!

Misschien dat je het drankje helemaal niks vind, het is dus belangrijk dat je zelf een beetje speelt met de verhoudingen. Met te weinig sinaasappelsap wordt het drankje al snel te flauw en met te veel wordt het weer te zuur. Experimenteren dus!

View post on TikTok

Beeld: Netflix