Lifestyle

Moet je proberen: het TikTok drankje espresso gemixt met sinaasappelsap

Naast het vierlandendiner en de whipped lemonade is er een nieuwe food trend op TikTok verschenen namelijk een espresso gemixt met sinaasappelsap en ondanks dat dit niet al te lekker klinkt zou dit het drankje van de zomer moeten worden… Mmhm het is zeker het proberen waard, right? 

Het TikTok drankje espresso gemixt met sinaasappelsap

Een espresso gemixt met sinaasappelsap klinkt niet heel aantrekkelijk en in een bar zouden wij dit drankje dan ook echt laten staan. Maar wat blijkt is dat dit drankje echt niet zo vies is als het klinkt, want er word echt geen glas sinaasappelsap gemixt met een espresso. Nee, het gaat om een klein beetje van het sap samen met bruisend water, ijsblokjes en stukjes sinaasappel. De hoogste tijd om het uit te proberen dus, want misschien dat dit wel jouw nieuwe verslaving wordt voor aankomende zomer!

Wat heb je nodig? 

  • 2 sinaasappel
  • Bruisend water
  • IJsblokjes
  • Shot espresso

Zo maak je een espresso met sinaasappelsap

Voor het maken van de espresso met sinaasappelsap hoef je echt geen keukenprinses te zijn en je bent echt binnen no time klaar. Hoe begin je? Je vult een cocktail glas met ijsblokjes en doet hier twee schijfjes sinaasappel in. Vervolgens snij je een sinaasappel in twee stukjes en voeg je een beetje  sinaasappelsap toe. Als dit allemaal gelukt is, kun je het glas verder vullen met bruiswater en het espresso shotje toevoegen. Nog even roeren en klaar is kees! 

Tijdens het maken van de espresso met sinaasappelsap is het wel heel erg belangrijk dat je zelf een beetje naar de verhoudingen kijkt, want met te weinig sinaasappelsap wordt het drankje al snel te flauw en met teveel wordt het weer te zuur. Experimenteer dus echt even met dit drankje, want grote kans dat hij de eerste aantal keer mislukt… 

View post on TikTok

Beeld: Netflix

Must reads 👀