Astrologie

Volgens je sterrenbeeld is dit de beste carrière voor jou

carrière-sterrenbeeld

Onze sterrenbeelden vertellen ons vele dingen. Zo is een sterrenbeeld een verzameling van jouw sterke en zwakke punten, eigen specifieke eigenschappen, verlangens en je houding in het leven. Omdat je sterrenbeeld je antwoorden kan geven over je positieve eigenschappen en je potentie kan je sterrenbeeld je ook helpen bij je carrière keuze. Dit is wat je sterrenbeeld zegt over je carrière. 

Eigenschappen

Vaak zeggen we over mensen om ons heen dat hun beroep een omschrijving is van wie ze zijn. Denk bijvoorbeeld aan artsen. Vaak zeggen we over hen persoonlijk dat het zorgzame mensen zijn. Hun eigenschap zegt iets over hun beroep en vice versa. Veel mensen hebben makkelijk praten want zij hebben hun beroep al gevonden, wat als je nog geen idee hebt wat je later wil worden? Nou, je kunt beginnen bij het in kaart brengen van je eigenschappen. En je sterrenbeeld helpt je daar een handje bij!

Ram (21 maart – 19 april)

De Ram is een geboren leider. Jouw leiderschap en autoriteitsgevoel kan je goed inzetten om een goede baas te worden, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Jouw leiderschap zorgt ervoor dat je het niet makkelijk vindt om vóór een baas te werken. Je hebt zelf graag de touwtjes in handen wat resulteert in een behoefte aan controle. Een ideale carrière voor jou is een beroep dat te maken heeft met competitie of fysieke inspanning. Je bent goed in het leiden van een team. Denk aan beroepen als personal trainer, outdoor gids, werken bij sportorganisaties enz.

Stier (20 april – 20 mei)

Een Stier is iemand met doorzettingsvermogen, nuchter en praktisch denkvermogen en vastberadenheid. Deze eigenschappen maken van de Stier een hardwerkende teamspeler die soms wel geneigd is om de leiding te nemen. Verder houdt de Stier enorm van mooie dingen en ga je goed op het hebben van een routine. Ook kunnen ze vaak goed omgaan met geld. Voor je beroepskeuze moet je daarom ook denken in de richting van het geven van financieel advies of de verkoop van luxeproducten. Belangrijk is een beroep met een mate van routine en uitdaging. Je vindt het namelijk niet erg om hard te moeten werken.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Voor Tweelingen is routine hun grootste nachtmerrie. Tweelingen werken het beste in een snelle, stimulerende omgeving, waar ze constant gevoerd worden met prikkels. Wanneer je het één hebt afgerond wil je het liefst aan iets nieuws starten, omdat je de kans wilt krijgen om verschillende dingen te doen. Je kunt ook heel snel werken, maar raakt ook snel op iets uitgekeken. Verveling is jouw grootste vijand. Zorg ervoor dat je in een spannende en snelle werkomgeving terechtkomt. Ga voor een beroep waar geen één dag hetzelfde is zoals: een projectmanager, een baan in de communicatie of het onderwijs.

Lees ook
Déze drie sterrenbeelden zullen veel geluk krijgen in oktober

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De Kreeft is gevoelig en emotioneel. In eigenschappen uit dit in zorgzaamheid, oplossingsgericht en een people pleaser. De Kreeft zorgt er het liefste voor dat iedereen om zich heen zich goed voelt, geen problemen heeft en op z’n gemak is. Pas dan voelt dit sterrenbeeld zich ook vrolijk. Daarnaast is de Kreeft goed in omgaan met verantwoordelijkheden, adviezen geven en leiding geven. Jouw zorgzame karakter vraagt om een carrière waar je voldoening uit kunt halen en waar je sociale contacten hebt met mensen om je heen. Denk bijvoorbeeld aan werken met kinderen zoals een kinderdagverblijf, sociaal werk, onderzoeker, advocaat of docent.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Een Leeuw weet heel goed waar ze voor staat. Hierdoor zijn ze niet bang om gezien te worden. Sterker nog, ze houden wel van de aandacht. Dit bedoelen we overigens absoluut niet op een negatieve manier. De Leeuw lijkt het namelijk geweldig om een platform te gebruiken om anderen te inspireren. Geen aandacht op een ‘kijk naar mij’-manier, maar op een manier om de aandacht op een positieve manier in te zetten. Zo kan je denken aan een baan in de politiek of in het onderwijs, waarin je dagelijks anderen kunt inspireren. Naast anderen inspireren vind je het ook geweldig om mensen te entertainen of die twee aspecten met elkaar te combineren. Denk aan banen die te maken hebben met acteren, muziek, film of zelfs ontwerpen.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden hebben oog voor detail wat vaak resulteert in perfectionisme. Wanneer iemand je vraagt om een opdracht uit te voeren doe je dit heel bedachtzaam en met veel aandacht. Soms sla je hierin door, waardoor je te hard bent voor jezelf. Gelukkig heb je dan veel anderen om je heen die je hierop wijzen. Een Maagd is namelijk iemand die altijd klaar staat voor anderen en heel beschermend is. Jouw perfectionisme zorgt er wel voor dat je realistisch bent. Op deze momenten ben je heel praktisch en kom je echt wel tot een oplossing. Jouw goede geheugen en perfectionisme maken je perfect voor banen in de zorg of banen waar je veel research moet doen. Denk aan therapeut, technicus, vertaler of detective.

Lees ook
Oei! Deze drie sterrenbeelden zijn het minst romantisch

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschalen zijn het liefst de hele dag door omringt door mensen. Je bent namelijk super sociaal en brengt mensen samen. Jouw mensenkennis zorgt ervoor dat je mensen goed kunt inschatten en je snel achter hun motivatie komt. Tenslotte heb je ook geen blad voor je mond. Je weet precies welke woorden je moet gebruiken om iemand te helpen of om iemand over te halen. Dit kan je daarom super goed inzetten op carrièregebied. Denk aan beroepskeuzes als: verkoper, diplomaat, assistent, vertaler, reisadviseur of wedding planner.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Wanneer we een geheim hebben kunnen we het beste bij de Schorpioen terecht. Schorpioenen staan namelijk bekend om hun betrouwbare karakter. Niemand kan zo goed een geheim bewaren als zij. Daarnaast heeft de Schorpioen ontzettend veel talent voor het verrichten van onderzoeken. Jij weet precies waar je de juiste informatie moet halen. Het lukt je ook altijd. Een beroep waar je een positie vervult die veel discretie vereist past goed bij jou. Geheime onderhandelingen en het bewaren van vertrouwelijke informatie schrikken je niet af. Voor je carrièrekeuze kan je in de richting gaan van chirurgie of recherche, bijvoorbeeld als geheim agent.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Kenmerkend aan Boogschutters is dat ze graag anderen inspireren, maar ook graag geïnspireerd worden. Het liefst kijk je de hele dag om je heen, spreek je nieuwe mensen en ga je op reis naar landen die je nog niet kent. Die ervaringen deel je vervolgens graag met de mensen om je heen. Je bent super goed in gesprekken voeren met mensen waardoor je ook een echte teamplayer bent. Je laat je alleen niet graag beperken door anderen waardoor je moeite hebt met hiërarchie en regels. Ga voor een beroep waar je bijvoorbeeld je reiservaring met anderen kunt delen of een beroep waar je veel mensen leert kennen zoals een leider van een project.

Lees ook
Deze drie sterrenbeelden hebben de meeste kans op liefde deze herfst

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken zijn echte workaholics. Jij als Steenbok bent daarom niet bang om hard te moeten werken en weet dat dit nodig is om jezelf naar de top te werken. Onderweg zal je te maken krijgen met veel andere mensen en autoriteit, maar jij bent niet snel geïntimideerd. Jouw ambitieuze karakter zorgt ervoor dat je altijd ontzettend veel inzet toont. Je neemt je werk serieus en kunt georganiseerd te werk gaan, maar dat maakt jou zeker niet saai hoor. Je weet hoe je je humor en enthousiasme moet combineren in je werk. Klinkt als een geboren manager als je het ons vraagt.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Watermannen zijn heel creatief. Ze denken out of the box, waardoor hun ideeën heel origineel zijn. Ze zijn vrij van geest, waardoor ze soms op briljante oplossingen komen voor lastige vraagstukken. Anderen willen met jou het gesprek aangaan over je bijzondere ideeën, wat je geen probleem vindt. Je bent namelijk sociaal, maar aan de andere kant ook op jezelf gesteld. Je kan jezelf soms lastig uitleggen waardoor de mensen om je heen moeite zullen hebben om je te begrijpen. Als jij jezelf nog begrijpt komt het goed. Je verzint vast wel een creatieve oplossing om je ideeën uit te leggen. Jij zal je carrière zeker te weten vinden in de creatieve sector, zoals grafisch ontwerper.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen willen altijd het beste uit zichzelf halen. Dit doe je door mensen te helpen door bijvoorbeeld je gevoelige kant te laten zien. Je kunt goed omgaan met onverwachte situaties en kunt snel schakelen. Vissen zijn het meest op hun plek wanneer ze hun passie en intuïtie in kunnen zetten op de werkvloer. Alles in de gezondheidszorg is ideaal voor jou. Andere omgevingen waar je je passie kwijt kunt zijn muziek of dans (of andere entertainment richtingen).

Disclaimer! De aanbevelingen in dit artikel zijn enkel gebaseerd op eigenschappen die behoren bij specifieke sterrenbeelden. Dit kan verschillen per persoon. Daarnaast geloven wij dat een carrièrekeuze nooit vaststaat. Weeg hier niet te zwaar aan.

Beeld: pinterest

Must reads 👀