Food

Hoeveel calorieën bevat jouw favoriete ijskoffie eigenlijk?

ijskoffie-calorieen

Tijdens deze warme zomerdagen genieten we nog meer van een heerlijke ijskoffie, maar is dat eigenlijk wel zo gezond? Wij zochten voor je uit hoeveel calorieën jouw favoriete ijskoffie bevat. 

Zoveel calorieën bevat zo’n overheerlijke ijskoffie

Het grootste bestanddeel is natuurlijk koffie met wat ijsblokjes, maar er zijn ook veel varianten met wat minder gezonde ingrediënten die de calorieën teller behoorlijk laten stijgen.

Frappuccino’s en iced macchiato’s

Ben je een echte zoetekauw? Dan is de kans groot dat jij vaak kiest voor een heerlijke frappuccino of iced macchiato. Deze combinaties bevatten meer calorieën doordat ze meer volle melk en suiker bevatten. We hebben een lijstje voor je opgesteld:

  • Frappuccino: 320 calorieën en 14 gram vet
  • Java chip frappuccino: 320 calorieën en 13 gram vet
  • Iced coffee met siroop: 60 calorieën en 0 gram vet
  • Iced skinny latte: 70 calorieën en 0 gram vet

Net zoveel calorieën als een ontbijtje

Een gewone ijskoffie bevat 0 calorieën, maar als je daar al een klein scheutje amandelmelk aan toevoegt, zit je al op 34 calorieën. En als je 100 ml volle melk toevoegt aan je ijskoffie, dan zit je al op 42 calorieën. Het World Cancer Research Fund (WCRF) heeft zelfs eerder al gewaarschuwd dat sommige ijskoffies zelfs 450 calorieën kunnen bevatten, dat is net zoveel als een heel ontbijtje (!).

Lees ook
Déze heerlijke ijskoffie ijsjes wil je echt een keer proberen!

Cafeïne

Maar gelukkig heeft koffie ook een aantal gezondheidsvoordelen. Dat komt door de cafeïne die koffie bevat. Alleen zit daar ook een keerzijde aan. Het verhoogt namelijk de alertheid van de hersenen en je krijgt er meer energie van, maar het kan ook zorgen voor maagzuur. Ook moet je door het drinken van koffie vaker naar het toilet en kan je last hebben van een hogere bloeddruk of hartslag.

Magnesium

In ijskoffie zit minder cafeïne dan in warme koffie, maar dat verschil zal je niet merken. IJskoffie bevat 40 milligram cafeïne en warme koffie bevat 60 milligram cafeïne. IJskoffie is wel bever voor je hart, dat komt door de toevoeging van melk, wat magnesium bevat. Dus gewoon lekker ijskoffie blijven drinken tijdens deze warme dagen! 😉

Bron: libelleBeeld: pinterest