Beauty

Blijkbaar borstelen we ons haar al die tijd al verkeerd

haar-borstelen-verkeerd

Je zou denken dat je na jarenlang elke dag hetzelfde doen, een handeling wel onder de knie hebt. Helaas bewijzen deze kappers het tegendeel. Wij, vrouwen, kammen of borstelen iedere dag onze haren, maar dit doen wij dus volgens de experts helemaal verkeerd! Hoe moet het dan wel?

How to: haren borstelen

Dat het zo ver moest komen verbaasd ons ook. Blijkbaar hebben we een guide nodig om ons te laten zien hoe wij onze haren moeten kammen. Volgens kappers gaat dit bij iedereen mis en zij vertellen ons graag hoe het dan wel moet. Je zou denken dat het bijna onmogelijk is om je haar verkeerd te borstelen, maar toch is het zo.

Natasha Nasta, style director bij Jean-Claude Biguine Salons, vertelt aan Glamour de allerbeste manier om je lange lokken te borstelen. We zetten de kam of borstel vaak bovenop onze hoofdhuid en kammen van boven naar beneden. Helaas is dit niet the way to go. Deze techniek kan namelijk zorgen voor meer haaruitval én dat is natuurlijk niet wat we willen! Nasta legt uit dat je juist halverwege je coupe pas moet beginnen met borstelen en dus niet op je hoofdhuid. Wanneer je eerst de onderste helft van je lokken doorkamt en daarna pas de bovenkant, voorkom je haaruitval, slijtage en andere beschadigingen aan je mooie bos.

Makkelijker kammen

Vind je het met de nieuwe methode van Natasha Nasta nog steeds lastig om door je haren heen te komen met een borstel? Dan is het misschien een goed idee om de volgende producten uit te testen. Vooral wanneer je de douche uitstapt, is het belangrijk om een verzachtend middeltje door je haar te verdelen, zodat je er gemakkelijk doorheen kunt gaan met een kam.

Dit fijne haarproduct van Olaplex is een classic die niet mag ontbreken uit jouw badkamerkastje. Het maakt je haar enorm zacht en als het eenmaal is opgedroogd laat het ook nog een mooie glans achter.

Ook het haarserum van Redken kan wonderen doen voor je coupe. Je kan het serum in je haren laten zitten en dit heeft direct een verzorgende functie. Het beschermt je haar tegen hitte, kleurvervaging en vermindert pluis. Sounds good, right?!

We borstelen al jaren ons haar verkeerd, maar met het volgende product is alle gemaakte schade zo weer opgelost. Deze verzorgende olie doet er alles aan om haarbreuk tegen te gaan en is ook nog eens een hittebeschermer. Je kan het middeltje in je lokken laten zitten en deze shinen dan als nooit tevoren.

 

 

Beeld: clueless