Lifestyle

Boekenwurm op het strand: deze 5 boeken wil je deze zomer lezen

boekentips voor in de zomer

Kun je geen genoeg krijgen van het lezen van een goed boek? Dan kun je vast niet wachten tot de zomervakantie begint, want dan heb je eindelijk alle tijd om een paar pareltjes aan je leeslijst toe te voegen. Gelukkig hebben wij vijf fantastische boekentips waarmee jij je deze zomer heerlijk kunt vermaken onder het warme zonnetje.

Deze 5 boeken wil je deze zomer lezen

Of je nu lekker in je bikini ligt te zonnen in de tuin of op je handdoekje op het strand in Spanje, lezen in het zonnetje is echt genieten in de zomer. Als je een goed boek bij de hand hebt, vliegt de tijd voorbij. En met alle vrije tijd die je hebt tijdens de vakantie, kun je echt een flinke stapel nieuwe boeken op je leeslijst zetten. Deze vijf boeken mogen daarbij absoluut niet ontbreken!

1. Bloemeneiland – Suzanne Vermeer

Ben je op zoek naar een boek dat je op het puntje van je strandstoel laat zitten van spanning? Dan is deze Nederlandse thriller van Suzanne Vermeer, Bloemeneiland, echt iets voor jou. Het verhaal draait om Pien, die sinds de dood van haar moeder er flink doorheen zit. Om aan de situatie te ontsnappen en zichzelf weer terug te vinden, besluit ze samen met haar bestie Leonor eropuit te gaan. Maar dan ontvangt Pien plotseling een mysterieus bericht dat hen naar het prachtige groene Madeira leidt. Naarmate er meer geheimen aan het licht komen, blijkt alles wat Pien dacht te weten over haar verleden compleet anders te zijn.

2. A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

Fan van Lord of The Rings en Game of Thrones, maar mis je eigenlijk een vleugje romantiek? Dan is A Court of Thorns and Roses, ook wel ACOTAR onder fans, van Sarah J. Maas een echte aanrader. Dit is namelijk de aller heetste fantasy sensatie! Als de negentienjarige jageres Feyre een wolf doodt in het bos, staat ze voor een angstaanjagende confrontatie wanneer een mysterieus wezen verschijnt en haar gevangen neemt. Feyre wordt meegesleurd naar een betoverend magisch land dat ze alleen kent uit oude verhalen. Daar ontdekt ze dat haar ontvoerder geen gewoon beest is, maar een van de legendarische, onsterfelijke feeën die ooit over haar wereld regeerden. Wat begint als vijandig, verandert langzaam maar zeker in een gepassioneerde liefde die alle vooroordelen en leugens over de Feeënwereld doet vervagen. Oeh la la!

3. Everything I Know About Love – Dolly Alderton

Dit is absoluut een boek dat we aanraden aan iedereen die zich in de twintiger jaren bevindt! Als het gaat om de uitdagingen en hoogtepunten van volwassen worden, heeft Dolly Alderton alles meegemaakt en doorstaan. Dolly voelt aan als een beste vriendin en een oudere zus tegelijk, die in haar boek Everything I Know About Love vertelt ze over haar ervaringen met liefde, carrière, feesten en vrouwelijke vriendschappen voor het leven. Dit verhaal, met een sprankelende mix van humor en wijsheid, draait om rampzalige dates, fantastische vrienden en – het allerbelangrijkste – beseffen dat je gewoon goed genoeg bent.

4. 101 Essays That Will Change The Way You Think – Brianna Wiest

Ben jij iemand die graag meer ontdekt over jezelf en de wereld om je heen door het lezen van een boek? Dan is dit boek absoluut iets voor jou, vooral wanneer je in je self care era zit! In haar boek 101 Essays That Will Change The Way You Think neemt Brianna Wiest lezers mee op een reis van zelfontdekking en groei. Ze laat je nadenken over waarom het nastreven van doelen belangrijker is dan passie, waarom het omarmen van negatief denken eigenlijk goed voor je kan zijn, hoe je wijsheid kunt vinden in dagelijkse routines, en waarom het zo belangrijk is om je bewust te worden van de denkpatronen die jouw kijk op het leven beïnvloeden. Eén ding is zeker: dit boek zal je leven veranderen en je helpen om op een nieuwe manier naar de wereld om je heen te kijken.

5. Beach Read – Emily Henry

Zoals de titel van dit boek al doet vermoeden, is dit een heerlijk verhaal om te lezen, terwijl je met je voeten in het zand zit. Beach Read van Emily Henry is een geweldige keuze voor boek én vakantie lovers. Een romanschrijver die niet langer in de liefde gelooft en een literaire schrijver die vastzit in een sleur, gaan een zomerlange uitdaging aan die mogelijk alles wat ze geloven over ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’ op zijn kop zet. Dit warme, zomerse verhaal laat je wegsmelten in de zon!

 

Heb je de boeken op dit lijstje al gelezen? Deze andere tien boeken moet je dit jaar ook lezen volgens BookTok.

Beeld: White Lotus