Lifestyle

Boeken top 10: de leukste boeken volgens TikTok

boeken-top-10-booktok

Nu het weer kouder wordt buiten is het tijd om meer leuke activiteiten binnenshuis op te zoeken. Natuurlijk is er een groot aanbod aan films en series op verschillende streamingsdiensten, maar een echte aanrader van ons is om af en toe een goed boek erbij te pakken! Heb je lang niet gelezen en ben je er weer aan toe om in een fantasiewereld te duiken? Of heb je al zoveel boeken in de kast staan dat je niet meer weet welke er nog ontbreekt? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben dé lijst voor jou samengesteld, deze 10 boeken zijn helemaal trending op TikTok.

1. Vlucht – Kate Stewart

Stel je voor: een klein stadje, een geheimzinnige vriendenkring en een liefdesdriehoek die je hart sneller doet kloppen. Dat is precies wat je kunt verwachten in deel 1 van de Ravenhood-serie.

Cecilia Horner, een jonge studente, komt terecht in Triple Falls waar ze haar vader moet helpen in zijn fabriek. Maar al snel ontmoet ze Sean, een charmante jongeman die haar voorstelt aan zijn vriendengroep. En daar begint het avontuur pas echt. Deze groep mannen, met hun mysterieuze raven-tatoeages, leeft volgens hun eigen regels en brengt Cecilia’s wereld op zijn kop. Vooral wanneer ze ook nog de aandacht trekt van Dominic, de meest intrigerende van allemaal. Met spanning en passie neemt dit verhaal je mee op reis door Cecilia’s zomer in Triple Falls. Ze wordt gedwongen om keuzes te maken tussen haar hart en haar verstand, terwijl de plotwendingen je ademloos achterlaten.

Dus pak dit boek op en laat je meeslepen in deze betoverende mix van liefde en mysterie. Deel 1 van de Ravenhood-serie laat je verlangen naar meer!

2. Verity – Colleen Hoover

Verity is een boek dat je op het puntje van je stoel zal houden. Colleen Hoover, bekend om haar romantische verhalen, verrast ons dit keer met een duistere en immens verslavende thriller.

Hoofdpersonage Lowen krijgt de kans van haar leven wanneer ze de boekenserie van Verity Crawford mag voltooien. Maar wat ze ontdekt in Verity’s aantekeningen zal haar wereld op zijn kop zetten. Een ongepubliceerde autobiografie die verborgen had moeten blijven. En alsof dat nog niet genoeg is, raakt Lowen ook nog eens verstrikt in gevoelens voor Verity’s man Jeremy.

Het boek draait om het thema waarheid en leugen. Wiens waarheid is eigenlijk een leugen? Lowen staat voor een moeilijke keuze: houdt ze de waarheid verborgen of vertelt ze alles aan Jeremy?

3. Dark Matter – Blake Crouch

Stel je voor: je wordt wakker in een compleet andere realiteit. Alles wat je kent en liefhebt, lijkt verdwenen te zijn. Dit overkomt Jason Desson in het boek “Dark Matter” van Blake Crouch. Jason wordt ontvoerd en ontwaakt vastgeketend aan een ziekenhuisbed, omringd door vreemden. Zijn vrouw is niet zijn vrouw en zijn zoon heeft nooit bestaan. Wat is hier aan de hand? Is dit een droom of een parallelle werkelijkheid?

De zoektocht naar antwoorden voert Jason mee op een angstaanjagende reis door zijn eigen ziel. Hij moet vechten tegen een onverslaanbare vijand en zichzelf onder ogen komen.”Dark Matter” is een meeslepende mix van thriller en sciencefiction, waarin de grenzen van tijd, ruimte en identiteit worden verkend. Het boek confronteert ons met de vraag: welke keuzes bepalen ons leven?

4. Where the Crawdads sing – Delia Owens

“Daar waar de rivierkreeften zingen” is een meeslepende roman geschreven door Delia Owens die je meeneemt naar het afgelegen moeras van Barkley Cove in North Carolina. Hier groeit Clark in haar eentje op, omringd door de prachtige natuur en afgesloten van de bewoonde wereld. Clark heeft geleerd zichzelf te redden door vis te vangen en groenten te verbouwen in haar moestuin. Ze voelt zich één met de natuur en beschouwt het moeras als haar persoonlijke leerschool. Maar wanneer ze twee jongemannen uit de stad ontmoet, wordt ze geconfronteerd met een andere wereld.

Het verhaal neemt een onverwachte wending als één van de jongemannen dood wordt gevonden en Kya direct als verdachte wordt gezien. Het is aan Clark om haar onschuld te bewijzen, terwijl ze ook probeert vast te houden aan haar geliefde leefomgeving.

5. Good girl, bad blood – Holly Jackson

Hou je vast, want Holly Jackson’s nieuwste boek Lief meisje, kwaad bloed is een echte pageturner. “Iemand wordt vermist. Niemand praat erover. Maar dit keer luistert IEDEREEN mee…” Hoofdpersoon Pip Fitz-Amobi mag dan wel geen detective meer zijn, maar wanneer een kennis plotseling verdwijnt en de politie niets doet, kan ze het niet laten om in actie te komen. En wat is haar geheime wapen? Haar true crime-podcast natuurlijk!

Terwijl Pip op zoek gaat naar Jamie Reynolds, ontdekt ze steeds meer duistere geheimen in haar dorp. En alsof dat nog niet genoeg is, luistert iedereen mee via haar podcast. Talk about pressure!

6. The Girl on the Train – Paula Hawkins

In dit spannende verhaal volgen we Rachel, die elke dag dezelfde trein neemt. Terwijl ze voorbij de charmante huizen in Londen rijdt, observeert ze een stel op hun terras en noemt hen liefkozend ‘Jess en Jason’. Ze bewondert hun perfecte leven, dat ooit ook het hare was. Maar dan ziet Rachel iets vreemds in hun tuin en haar wereld wordt op zijn kop gezet. Ze kan het niet voor zichzelf houden en meldt het aan de politie, waarna blijkt dat ‘Jess’ vermist is. Nu raakt Rachel verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen en komt ze erachter dat niets is wat het lijkt.

Het boek neemt je mee op een razendsnelle rollercoaster van emoties terwijl Rachel worstelt met wie ze kan vertrouwen en of haar bemoeienis meer kwaad dan goed doet.

 

7. We were liars – E. Lockhart

Wij leugenaars (We were liars) van E. Lockhart is niet alleen een geweldig boek, maar ook een enorme hit op TikTok. En geloof me, als iemand je ooit vraagt hoe het afloopt, lieg dan dat je neus groeit!

In dit verhaal volgen we Cadence, een zeventienjarig meisje dat leeft in een wereld vol leugens, familiegeheimen en macht. Als onderdeel van de Sinclairs lijkt haar leven perfect op het privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Maar niets is wat het lijkt in deze beklemmende en mysterieuze wereld. Met Wij leugenaars heeft E. Lockhart een meeslepend verhaal gecreëerd dat jongeren én volwassenen zal betoveren. Het boek laat je nadenken over de dunne scheidslijn tussen waarheid en leugen, en houdt je geboeid tot de laatste bladzijde.

8. It ends with us – Colleen Hoover

Deze aangrijpende TikTok-hit vertelt het verhaal van Lily, die verliefd wordt op Ryle, een knappe neurochirurg. Hij heeft zijn eigenaardigheden, zoals assertiviteit en een tikkeltje arrogantie, maar is tegelijkertijd ook gevoelig, briljant en dol op Lily. Terwijl hun relatie zich ontvouwt, komen er herinneringen boven aan Atlas, haar eerste liefde. Wanneer hij weer in haar leven verschijnt, staat alles wat Lily heeft opgebouwd plotseling op het spel.

Maar hier komt het interessante gedeelte: Lily moet de kracht in zichzelf vinden om ervoor te zorgen dat de toekomst geen herhaling wordt van het verleden.

9. Red, White & Royal Blue – Casey McQuiston

Maak je klaar voor een koninklijke romance die je hart sneller doet kloppen! In ‘Rood, wit en koningsblauw’ van Casey McQuiston volgen we Alex, de charmante zoon van de Amerikaanse president, terwijl hij valt voor niemand minder dan de Britse prins Henry. Dit boek is als een heerlijke romantische komedie waarin Alex en Henry gedwongen worden om hun ruzies achter zich te laten en te doen alsof ze goede vrienden zijn. Maar wat begint als een nepvriendschap, ontwikkelt zich al snel tot iets veel diepers en gevaarlijkers.

McQuiston weet op meesterlijke wijze humor en liefde te combineren in dit verhaal. Je kunt niet anders dan verliefd worden op de personages en meeleven met hun avonturen. Het is bijna onmogelijk om dit boek te lezen zonder zelf smoorverliefd te worden op Alex, Henry of allebei!

10. Good Girl’s Guide to Murder – Holly Jackson

Het verhaal speelt zich af in het kleine dorpje Little Kilton, waar iedereen nog steeds praat over de moord op Andie Bell. En jij raadt het al, er is meer aan de hand dan het lijkt! Hoofdpersonage Pippa Fitz-Amobi wil weten wat er echt gebeurd is en besluit de zaak te onderzoeken voor haar profielwerkstuk. Maar al snel merkt ze dat iemand niet wil dat ze de waarheid ontdekt. Zou de echte moordenaar nog leven? Het lijkt wel alsof iemand haar tegenwerkt.

Dit boek zit vol met verrassende wendingen en geheimen die onthuld worden. Jackson weet je constant op het puntje van je stoel te houden. En laten we eerlijk zijn, wie houdt er nou niet van een goede whodunnit?

Beeld: white lotus