Lifestyle

Vijf must-read boeken, voordat je obsessed raakt met de film of serie

boeken die je moet lezen voordat de film of serie uitkomt

Ook dit jaar staan filmmakers weer te popelen om de meest geliefde boeken te transformeren tot de beste films. Maar voordat je wordt meegesleurd in de magie van het witte doek, hebben we een lijstje van boeken die je absoluut moet ontdekken. Voeg de volgende parels maar snel toe aan je leeslijst, want deze verhalen wil je eerst lezen, voordat je geobsedeerd raakt met de film of serie.

Dé 5 must-read boeken, voordat je obsessed raakt met de film of serie

Het is een gouden regel onder boekenwurmen: lees eerst het boek voordat je de film bekijkt. Want zodra je meegesleept wordt door het verhaal op het witte doek, ben je al te laat om de magie van de bladzijden te ontdekken. Dus, om ervoor te zorgen dat je altijd een stap voor bent op de trends en die ene persoon bent die kan zeggen dat je het boek al had gelezen voordat de rest van de wereld eraan begon, zijn dit de must-reads die je niet mag missen voordat ze je nieuwe film- of serie obsessie worden. Thank us later!

1. The Idea of You

Sinds deze week is de film The Idea of You, gebaseerd op de roman uit 2017 van Robinne Lee, te bekijken op Prime Video. In de film volg je het verhaal van Soléne, een 40-jarige alleenstaande moeder, die de aandacht trekt van de twintigjarige Britse boybandsensatie Hayes op Coachella. Bereid je voor op een film vol passie en romantiek die je hart sneller zal laten kloppen! En alsof dat nog niet genoeg is om je te overtuigen, worden deze geliefde personages uit verschillende werelden gespeeld door niemand minder dan Anne Hathaway en Nicholas Galitzine. Voordat je jezelf verliest in de magie van de film, wil je zeker eerst de diepgaande chemie tussen deze twee hoofdrolspelers tot in detail lezen. Oeh la la!

2. Bridgerton Seizoen 3

De spanning stijgt: het derde seizoen van Bridgerton staat op het punt om in première te gaan! Vanaf 16 mei kun je genieten van het nieuwe seizoen, gebaseerd op het boek Romancing Mister Bridgerton van Julia Quinn, exclusief op Netflix. Na jaren van teasen over het liefdesverhaal van Penelope en Colin, heeft de Netflix serie besloten rechtstreeks naar boek vier te gaan, zodat fans eindelijk kunnen zien dat hun favoriete muurbloem en derde broer voor elkaar bestemd zijn. Voor het tweede deel moeten we helaas nog iets langer wachten, want die verschijnt op 13 juni op Netflix. Maar wees gerust, dat betekent dat je nog genoeg tijd hebt om het boek snel te lezen!

3. It Ends With Us

Het boek It Ends With Us van Colleen Hoover ging viraal op BookTok en heeft nu eindelijk een verfilming! Vanaf 9 augustus kun je het verhaal op het witte doek zien, en fans kunnen nu al niet wachten om Blake Lively en Justin Baldoni de rollen van hun favoriete personages te zien spelen. In de film volgen we Lily Bloom, een jonge vrouw die na haar afstuderen naar een nieuwe stad verhuist. Terwijl ze daar is, neemt Lily’s leven een onverwachte wending wanneer ze Ryle Kincaid, een charismatische neurochirurg, ontmoet en verliefd wordt. Dit is een boek waar je aan begint en vervolgens niet meer mee kunt stoppen.

4. Heartstopper Seizoen 4

De geliefde Netflix serie Heartstopper, gebaseerd op het boek van Alice Osman, is een enorme hit geworden en dat is duidelijk te merken op TikTok. Want wie kan er nu niet verliefd worden op het schattige koppel Charlie en Nick? Na het einde van seizoen twee, waarin Charlie op het punt stond drie belangrijke woorden tegen Nick te zeggen, pakt het volgende seizoen de draad op met hun relatie die groeit en verandert samen met hen. Bereid je voor op meer schattige tekeningen, maar ook op hartverwarmende gesprekken over ontwikkeling en liefde. En wie weet zie je na het lezen van het boek nog een bekend gezicht voorbijkomen uit een andere serie!

5. The Perfect Couple

Jij bent uitgenodigd voor een bruiloft op Nantucket waar sommigen misschien wel een moord voor zouden begaan. Dit zesdelige moordmysteriedrama, gebaseerd op de bestverkopende roman uit 2018 van Elin Hilderbrand, neemt je mee naar een weelderig trouwweekend op het eiland Massachusetts. Maar wanneer er op de dag van de ceremonie een lichaam aanspoelt op het strand, neemt het feest een duistere wending en is opeens iedereen verdacht. Met een geweldige cast, waaronder Nicole Kidman en Meghann Fahy, belooft deze serie een orkaan van drama op onze schermen te brengen. Dit moet je gewoon lezen!

Nog op zoek naar kijktips? Déze films en series verschijnen in mei op Netflix.

Beeld: instagram @heartstopper