Food

Date idee! Eet dezelfde gerechten die je tegelijkertijd in de film ziet

film-eten-wat-je-ziet

Winters date-idee incoming! Loopt het water je soms ook in de mond van de gerechten die ze in de films klaarmaken, serveren en opeten? Goed nieuws, want bij Cinema Culinair kun je niet alleen een film bekijken, maar ook proeven. Hier eet je exact dezelfde gerechten als in de film!

Net als in de film

In films zijn er van die momenten waarop een van de hoofdpersonages bezig is met het bereiden van een overheerlijk gerecht, en je denkt bij jezelf: ‘Oh god, ik zou dit zelf ook wel willen proeven.’ Voor ons komt dit vooral voor in films en series, waar er een uitgebreid ontbijt op tafel staat en de hoofdpersoon besluit om slechts een appel te pakken te midden van al dat lekkers. Maar ook de fancy diners waar sommige hoofdpersonages aan deelnemen, zoals in films als Chocolat, Chef, Burnt en Tampopo, wekken onze eetlust op. Wat als we je vertellen dat je deze gerechten nu gewoon kunt proberen, dicht bij jou in de buurt? En dat je tegelijkertijd met de acteurs in de film een hapje kunt nemen van deze overheerlijke gerechten? Count us in. 

Cinema Culinair

Bij Cinema Culinair word je uitgenodigd om niet alleen van een film te genieten, maar ook van een heerlijk diner dat perfect synchroon loopt met wat de hoofdrolspeler op het scherm ervaart. Hier gaat filmkijken hand in hand met een culinaire beleving, waardoor je de film met al je zintuigen ervaart.

De films die ze vertonen, waaronder Chef, Chocolat, The Hundred Foot Journey, Burnt, en Tampopo, nemen je mee op een smakelijke reis vol culinaire hoogstandjes. Cinema Culinair is niet beperkt tot één locatie; je kunt deze speciale ervaring beleven in zowel Rotterdam als Amsterdam. En voor degenen die altijd op zoek zijn naar nieuwe filmische en culinaire ontdekkingen, staat Cinema Culinair niet stil. Voor april staan er nieuwe films op het programma, dus onze tip is om zeker hun Instagram-account in de gaten te houden voor updates en heerlijke previews.

View post on Instagram
 

Originele date

Bioscoopdates? Been there, done that—en eerlijk gezegd, een tikkeltje saai! Maar wat als het regent, jullie allebei filmfanaten zijn of simpelweg dol zijn op heerlijk eten? Nou, dan is Cinema Culinair het ultieme en superoriginele idee om jouw crush uit te nodigen voor een bijzondere date. Wij kunnen met zekerheid zeggen dat we zonder enige twijfel “ja” zouden zeggen tegen zo’n buitengewoon afspraakje!

Beeld: chef