Lifestyle

Science says: met déze kleur beddengoed kan je beter slapen

beddengoed-slapen

Heb jij vaak problemen met slapen? Dat zou dit wel eens aan de kleuren van je slaapkamer kunnen liggen. Want mét deze kleur beddengoed zou je moeten slapen als een roosje!

Beter slapen door de kleur van je beddengoed

Het zal vast niet als een verrassing komen dat sommige kleuren je meer rust geven. Heb jij felgroene muren en een geel dekbedovertrek? Dan kan het zijn dat je ‘s avonds niet goed in slaap komt. Maar welk kleur beddengoed moet je dan wél aanschaffen om beter te kunnen slapen? Dat zochten wij voor je uit!

1. Blauw

Voor een goede nachtrust kun je het beste een blauw beddengoed aanschaffen. Blauw straalt namelijk rust en kalmte uit, waardoor je lichaam en je geest beter kunnen ontspannen. En blauw heeft zoveel mooie tinten, denk aan babyblauw, maar ook marineblauw of kobaltblauw zullen ervoor zorgen dat je ‘s nachts lekker zult slapen. Keuze genoeg, dus!

2. Wit

Misschien ben je niet zo’n fan van de kleur blauw. Dan zijn er gelukkig meer keuzes! Ook wit beddengoed is een goede optie voor een betere nachtrust. Wit past bijna wel in iedere slaapkamer en geeft je slaapkamer ook een luxe uitstraling. Alsof je in een hotel slaapt ;-). Lekker ontspannen in je eigen kamer!

Lees ook:
Aha! Hierdoor slapen vrouwen vaak slechter tijdens de menstruatie!

3. Roze

En als laatste is roze ook een hele goede kleur voor je beddengoed! Deze kleur straalt namelijk rust en vriendelijkheid uit, wat ervoor zorgt dat je helemaal tot rust kan komen in de avond. Ook is deze kleur niet storend aan de ogen, waardoor je zal merken dat je de volgende ochtend weer helemaal uitgerust wakker zult worden. Slaap lekker!

Beeld: Pinterest