Beauty

Volgens experts kun je deze tijd het beste je nachtcrème aanbrengen

tijd-nachtcrème

Een hydraterende nachtcrème is een belangrijk onderdeel van de skincare routine bij veel mensen. Maar de tijd waarop jij je nachtcrème smeert heeft blijkbaar veel invloed op de werking ervan. Sommige huidexperts zeggen zelfs dat het een verschil maakt of jij je nachtcrème vroeg op de avond smeert of pas laat. 

Ideale tijd voor nachtcrème

Het perfecte tijdstip om je nachtcrème aan te brengen is helaas niet weggelegd voor de vroege slapers onder ons. Volgens huidexpert is de beste tijd om je nachtcrème smeren tussen 23:00-04:00. Tijdens deze uren zou je huid namelijk het meest ontvankelijk zijn voor de verzorgende aspecten van jouw nachtcrème. Je nachtcrème wordt tijdens deze uren een stuk sneller opgenomen in de huid, waardoor je de volgende ochtend een stralendere huid hebt. In dit tijdsbestek vernieuwd je huid zich acht keer sneller dan gedurende de rest van de dag. Je huid brengt onzuiverheden naar buiten en er wordt meer collageen geproduceerd.

Lees ook:
Aha, zo kom je er dus achter wat jouw huidtype is!

Huid reinigen

Het blijft ontzettend belangrijk om je huid goed te reinigen. In de nacht werkt je huid nog een stukje harder dan overdag. Het is daarom ook van belang dat je in de ochtend je huid reinigt. En dan niet alleen met water, maar met een goede cleanser. “’s Nachts ontgift en regenereert je huid, waardoor er een laagje dode huidcellen en gifstoffen achterblijft”, vertelt dermatoloog Emma Coleman aan RTE. “’s Ochtends heeft je huid dus een lichte en voedende reiniging nodig”, aldus Coleman. Tijd om op zoek te gaan naar een goede cleanser dus. Ga voor een milde reiniger die niet te veel geurstoffen en/of parfum bevat.