Lifestyle

Uitstelgedrag? Dit zijn de 5 beste plekken om te studeren

beste-plekken-voor-studeren

Op zoek naar de perfecte studieplek? Wij hebben de beste plekken om te studeren voor je op een rijtje gezet. Van hippe koffietentjes tot rustige bibliotheken, waar ben jij het meest productief?

1. De bibliotheek

Een klassieker onder de studieplekken, maar nog steeds een van de beste opties. Bibliotheken bieden meestal een rustige en productieve omgeving waarin je je kunt concentreren. Bovendien hebben ze vaak goede wifi-verbindingen en zijn er veel bronnen binnen handbereik. Het enige nadeel is dat sommige bibliotheken erg druk kunnen zijn tijdens piekuren, dus zorg ervoor dat je op tijd bent om een plekje te bemachtigen.

2. Koffietentjes

Een andere populaire keuze onder studenten is het werken in koffietentjes. Niets gaat boven het genieten van een heerlijke cappuccino terwijl je aan het werk bent, toch? Veel koffietentjes bieden gratis wifi en hebben comfortabele zitplaatsen waarop je urenlang kunt doorwerken. En als bonus kun je af en toe genieten van een lekker stuk taart om jezelf te belonen voor al je harde werk ;).

3. Universiteitscampus

Als student is de universiteitscampus natuurlijk een ideale plek om te studeren. Er zijn vaak speciale studieruimtes, computerlabs en groepswerkplekken beschikbaar voor studenten. Bovendien bevind je je in een omgeving waar andere studenten ook hard aan het werk zijn, wat kan zorgen voor extra motivatie en inspiratie. En laten we eerlijk zijn, er gaat niets boven een beetje campusvibe tijdens het studeren.

4. Openbare parken

Als het weer meezit, kunnen openbare parken geweldige studieplekken zijn. Frisse lucht en groene omgevingen kunnen helpen om stress te verminderen en productiviteit te verhogen. Zorg ervoor dat je een comfortabele plek vindt met voldoende schaduw (niemand wil immers veranderen in een tomaat) en vergeet niet voldoende water mee te nemen om gehydrateerd te blijven!

5. Studeerkamers thuis

Vergeet niet dat soms de beste studieplek gewoon bij jou thuis kan zijn! Je eigen studeerkamer of bureau kan een ideale omgeving zijn om je te concentreren en productief te zijn. Zorg ervoor dat je een comfortabele stoel hebt, goede verlichting en een opgeruimde werkruimte. En als je huisgenoten hebt die altijd luidruchtig zijn, investeer dan in een paar stevige oordopjes – trust us. 

 

Beeld: Emily In Paris