Lifestyle

Wil je weten! Dit is de beste plek voor je eerste tatoeage

plek-eerste-tatoeage

Ben je al een tijdje aan het nadenken over een tatoeage? Wij snappen het! Eerst denk je na over wat je wil laten zetten, maar de volgende vraag is natuurlijk waar je deze tatoeage wil. Om je een stukje op weg te helpen vertellen we je over de beste plek voor een eerste tatoeage. 

Eerste tatoeage

Het is niet makkelijk om je eerste tatoeage te kiezen. Want het ontwerp wat je laat tatoeëren zul je voor altijd bij je dragen. Daarom is het wel verstandig om hier goed over na te denken en ook genoeg onderzoek te doen. En bij dat laatste gaan we je een handje helpen! Want de plek waar je je tattoo laat zetten is bijna net zo belangrijk als het ontwerp zelf.

Er zijn natuurlijk meer factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de tattooshop, de grootte van de tattoo en de kleuren die je wil. Allemaal lastige keuzes waar je goed over na moet denken dus!

Lees ook:
Inspiratie nodig? Deze tattoos passen het beste bij je sterrenbeeld

Minder gevoelige delen

We snappen dat het zetten van je eerste tatoeage heel spannend kan zijn. De meeste mensen zijn vaak bang voor de pijn. Een tatoeage wordt namelijk gezet door een naald met inkt steeds opnieuw in je huid te steken. Het is daarom verstandig om je eerste tatoeage op een niet gevoelige plek op je lichaam te zetten. Daarom zijn de meest populaire plekken voor een tatoeage ook de armen en dijen. Er zit hier meer vlees, waardoor deze ervaring niet zo intens zal zijn als een tatoeage op je pols, ribben of enkel laten zetten.

Daarnaast zijn deze plekken ook makkelijk te verbergen, als je je daar zorgen over maakt. Ook helen tattoo’s op deze plek goed en snel. Plekken op het lichaam die veel bewegen of veel gebruikt worden zoals je handen, vingers, knieën en ellebogen hebben veel langer nodig om te helen. Mocht je willen gaan voor je arm, raden we de onderkant van de bovenarm af. Deze zit namelijk vol zenuwen en zal gevoeliger zijn dan de rest van je arm.

Beeld: pinterest

Must reads 👀