Lifestyle

Dit zijn de beste kleuren voor in je slaapkamer

slaapkamer

Is het hoog tijd om je slaapkamer een upgrade te geven, maar weet je nog niet welke kleuren je op de muur wil? Lees dan maar snel verder! In dit artikel zullen wij verschillende kleuren, en de emoties die hierbij worden opgeroepen, benoemen. Zo kun je zeker weten dat jouw room makeover niet alleen zorgt voor een gezellige slaapkamer, maar ook voor een rustig gevoel.

Het effect van kleur

Kleur heeft niet alleen invloed op de uitstraling van je kamer, het roept (onbewust) ook verschillende emoties op. Zo kan een opvallende kleur zoals rood zowel liefde als woede omhoog brengen, terwijl rustigere kleuren zoals donkerblauw zowel voor rust als droevigheid staan. 

Misschien heb je zelf een favoriete kleur die je graag in je slaapkamer terug wilt laten komen? Bedenk dan eerst wat voor associaties je met deze kleur hebt. 

Brengt het veel drukte in de kamer? Dan kan je het beter niet op elke muur verven. Je zou het wel alsnog kunnen verwerken in details met leuke decoraties zoals posters, kussens of bloemen. 

Deze kleuren geven rust

Niet alleen donkerblauw heeft een rustgevende uitstraling. Ook natuurlijk groen, zoals donkergroen of het populaire sage green zijn super geschikt voor je slaapkamer. Misschien een beetje voor de hand liggend, maar tinten zoals wit en beige zijn natuurlijk neutraal en zijn daardoor makkelijk te combineren met andere kleuren in je slaapkamer. Met een neutrale muur op de achtergrond, komt de vrolijke kleur van je dekbed bijvoorbeeld beter uit.

Wil je je slaapkamer een extra girly touch geven? Dan zijn er ook een hoop mooie pastelkleuren die je in het interieur kan verwerken. Bijvoorbeeld lila, een zachte perziktint of lichtroze. 

Bijzondere kleuren

Heb je het liefst een opvallende kleur als basis voor je slaapkamer? Probeer dan eens met oranje. Deze kleur staat voor stabiliteit en werkt heel goed om droevige gevoelens te verdrijven. Als je graag vol energie opstaat en een opzwepende omgeving voor jezelf creëert, is dit dé kleur voor je slaapkamer. 

Ook geel werkt stimulerend en vrolijkt je op. En niet alleen dat: de warme uitstraling nodigt je namelijk uit om te ontspannen. Win-win dus! Er zijn heel veel verschillende tinten geel om uit te proberen, zoals okergeel, citroengeel of honinggeel. 

Een verkwikkende nachtrust

Je slaapkamer is je eigen paradijsje. Je wilt ‘m dus waarschijnlijk helemaal naar eigen smaak inrichten. Met de bovenstaande tips maak je een weloverwogen keuze over de kleuren, zodat je optimaal kunt genieten van je room make-over