Lifestyle

Nachtrust verbeteren? Slaap dan onder deze kleur beddengoed

kleur-beddengoed-nachtrust-verbeteren

Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk, maar dat is nog niet altijd even makkelijk. Er zijn namelijk veel factoren die invloed kunnen hebben op je slaap. Het blijkt nu dat zelfs de kleur van je beddengoed ervoor kan zorgen dat je beter slaapt. Wij vertellen je hoe dit precies zit.

Goede nachtrust

Er is niets prettiger dan een goede nachtrust maken. Maar als je vaak hebt meegemaakt dat je niet goed kunt slapen, hebben we nu misschien wel dé oplossing voor je. Het is namelijk gebleken dat kleuren veel invloed kunnen hebben op jouw slaapritme. Volgens kleurpsychologen laat elke kleur je namelijk anders voelen, dus het kan goed zijn dat je misschien wel de verkeerde kleuren in je slaapkamer hebt als je regelmatig slecht slaapt. Het kan daarom helpen om een andere kleur beddengoed aan te schaffen.

Kleur beddengoed

Maar onder welke kleur beddengoed kan je dan het beste slapen? Uit onderzoek is gebleken dat de kleur blauw je nachtrust zeker kan verbeteren. Deze kleur zou namelijk je geest en lichaam kunnen kalmeren. Ook kan deze kleur je lichaam verkoelen en op die manier zul je merken dat je in de nacht meer zal ontspannen. Aan dit onderzoek hebben verschillende personen meegedaan. Allemaal gaven zij aan dat ze door de kleur blauw in hun omgeving een rustgevend gevoel kregen. En dat hielp dus ook bij het piekeren ‘s nachts. De proefpersonen kregen een associaties met de oceaan en de frisse lucht. Deze gedachtes zorgen voor een andere mindset en een voldoende nachtrust.

Lees ook:
Science says: slapen met sokken zorgt voor een betere nachtrust

Meer kleuren

Maar dit betekent niet dat iedereen hetzelfde effect voelt bij de kleur blauw. Iedereen heeft namelijk andere associaties bij een bepaalde kleur. Sterker nog, er zijn zelfs mensen die een angstaanjagend gevoel krijgen bij de kleur blauw, omdat ze bang zijn voor de oceaan. Er zijn dus nog meer opties die zorgen voor een goede nachtrust. De kleur die het minste afleiding geeft en zorgt voor de juiste ontspanning, is wit. Ook de kleur beige in dit rijtje, door de juiste balans en de kleur groen zorgt voor minder stress. Toch maar even proberen dan ;-).

Beeld: Gossip girl