Lifestyle

Lekker gierig! Voor dít bedrag stuurden we de meeste Tikkies

onderzoek-gelukkigst-salaris-tikkies-bedrag

We weten allemaal dat wij Nederlanders over het algemeen soms een tikkeltje gierig kunnen zijn. We sturen dan ook graag Tikkies naar onze vrienden en familie, zodat we niets te veel betalen. Uit cijfers van het jaarrapport van Tikkie blijkt dat we in 2022 meer Tikkies dan ooit hebben gestuurd en de bedragen werden ook steeds hoger. Wij vertellen je voor welk bedrag we afgelopen jaar de meeste Tikkies hebben gestuurd. 

Tikkie

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen hoe de Tikkie-app werkt, maar voor degene die onder een steen leven gaan we dat toch even doen. Tikkie is dé app waar we massaal geld mee terugvragen. Je kan op die manier gemakkelijk een betaalverzoek maken en versturen via WhatsApp of een andere chat-app, zodat de mensen die nog moeten betalen alleen maar op de link hoeven te klikken.

ABN AMRO, de beheerder van de app, heeft nu bekend gemaakt dat er in 2022 nog nooit zoveel Tikkie-betaalverzoeken werden gestuurd. Ook is het aantal gebruikers enorm gestegen afgelopen jaar. Maar goed, het leven wordt ook steeds duurder, en we betalen niet graag te veel.

Zoveel betaalden we aan Tikkies dit jaar

De Tikkie-app wordt dus steeds populairder. In 2020 en 2021 werden er al records verbroken en dat was afgelopen jaar dus wéér het geval. We hebben in totaal 130 miljoen Tikkies verstuurd met een waarde van 5,5 miljard euro. WOW! En dat is véél meer dan vorig jaar. Toen was het record 4,2 miljard euro. Er is in de zes jaar dat de Tikkie-app bestaat al ruim 16,8 miljard euro betaald. OMG!

Gemiddelde bedrag van een Tikkie in 2022

En ook het gemiddelde bedrag van een Tikkie is afgelopen jaar behoorlijk gestegen. Dat is namelijk €41,48, ruim €3 meer dan in 2021. Maar we hebben de app afgelopen jaar dan ook gebruikt om flinke bedragen terug te betalen. Denk hierbij aan eten, lunch en boodschappen.

Lees ook:
WOW! Met déze TikTok-hack spaar je binnen 100 dagen 9000 euro!

Op déze dag betaalden we de meeste Tikkies

Ook was er in 2022 één dag waarop we massaal Tikkies hebben gestuurd. Op vrijdag 25 november werden er bijna 530.000 Tikkies betaald. Op deze dag ontvingen veel Nederlanders hun salaris. Ook speelden het Nederlands elftal die dag tijdens het WK voetbal. Die wedstrijd luidde het weekend in en daardoor werden er veel Tikkies gestuurd met ‘voetbal’, ‘WK’, en bier als omschrijvingen.

Must reads 👀