Lifestyle

Dit is dus waarom je je bed ‘s ochtends beter niet kunt opmaken

bed-opmaken

Je bed opmaken het blijft een dingetje als je eigenlijk al te laat bent. Zeker als je ook nog een outfit uit moet kiezen en in alle haast tussendoor nog een goed ontbijt naar binnen wil werken. Grote kans dat we ons bed dan ook negen van de tien keer zo laten als dat we er uit zijn gerold. Maar wist je al dat het goed voor je is als je je bed 's ochtends in alle haast niet kunt opmaken?

Huisstofmijten

We get it! Soms voelt het net alsof mensen die ‘s ochtends wel hun bed opmaken hun leven helemaal op orde hebben, maar wist je al dat je eigenlijk heel erg goed bezig bent als je je bed niet op maakt. Uit onderzoek van Experimental & Applied Acarology blijkt namelijk dat we allemaal slapen in een bed vol met huisstofmijten en om precies te zijn zouden er wel 1,5 miljoen van die hele kleine beestjes in je bed kunnen krioelen. Whuttt? Heel schokkend, maar die huisstofmijten nestelen zich het liefste op warme, donkere en vochtige plekken en je raadt het al een opgemaakt bed is dus hun favoriete plekje ever…

Lees ook:
Wil je hebben! Er bestaat nu een hondenmand voor mensen

Een rommelig bed

Zo’n rommelig, onopgemaakt bed wat vol ligt met van alles en nog wat is dus in tegenstelling tot een opgemaakt bed absoluut geen verleiding voor de huisstofmijt en al helemaal niet wanneer je je gordijnen een beetje opendoet en er een streepje zonlicht op je bed valt. Nu we dit weten vergeten we ons bed voortaan niet op te maken in alle haast. Nee, hier stoppen we gewoon helemaal mee, het scheelt veel tijd en daarnaast ook een hele hoop huisstofmijt wat je niet wil! Dus je bed opmaken in de ochtend is voortaan helemaal niet meer nodig!

Beeld: pinterest