News

OMG: Barbenheimer-film is écht in de maak

barbenheimer

Barbie en Oppenheimer kunnen toch echt wel bestempeld worden als de populairste films van het afgelopen jaar. Online werd de dag waarop beide films gereleased werden zelfs uitgeroepen tot Barbenheimer-dag. Maarre, het lijkt erop dat deze internet grap nu de productie van een nieuwe film teweeg heeft gebracht. Barbie en Oppenheimer worden samengevoegd in één film, ehh?

Barbie en Oppenheimer

Als er twee films waren waar dit jaar niet aan te ontsnappen was dan waren het Barbie en Oppenheimer wel. In juli stroomde de bioscopen vol met of mensen in vrolijke roze kleding of juist filmkijkers gekleed in donkere kleding. Ben je naar geen van beide gegaan? Dan ben jij dus echt totaal niet beïnvloedbaar! Wij hadden namelijk echt wel het idee dat we iets zouden missen als we beide films niet zouden bekijken in de bioscoop.

Maarre, wat hebben deze twee films eigenlijk met elkaar te maken? Eigenlijk niet veel! Behalve dan het feit dat beide films tegelijk in de bioscoop kwamen, maar ook dat bleek puur toeval te zijn. Barbie gaat zoals je waarschijnlijk wel verwacht over de Barbie-pop van Mattel die te maken krijgt met de echte mensen wereld – een echt fantasieverhaal dus. Oppenheimer, daarentegen gaat juist over de duistere waarheid over een historische gebeurtenis. Toch ging het internet helemaal los, en werd al snel de combinatie Barbenheimer gevormd om de dag aan te duiden waarop deze twee films gereleased werden. Wij moesten even twee keer lezen, want het leek moeilijk te geloven, maar er komt een nieuwe film waarin beide werelden worden samengevoegd. Wait what?

Barbenheimer

Het meesterbrein achter deze stunt is filmproducent Charles Band. Met een budget van 1 miljoen euro wil hij voor elkaar krijgen om een combinatie te maken van Barbie en Oppenheimer. Wij zijn hier misschien een beetje sceptissch over – wie niet? Want het verhaal is nogal – hoe kunnen we het anders verwoorden – origineel. Een pop genaamd Bambi J. Barbenheimer komt met een erg bijzonder idee, dat een hele hoop kan gaan veranderen. Hij woont in Dolltopia en is zelf een wetenschapperspop die net terug komt van een bezoekje uit de echte wereld. Eenmaal terug komt hij met het ‘geweldige’ idee om een atoombom te maken. Waarom? Wraak! Bambi J. wil wraak nemen, omdat hij vindt dat kinderen te hardhandig met poppen spelen. Hmm, oké klinkt interessant. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd hoe deze film gaat zijn.

Niet alleen voor de fame

Barbenheimer combineert realiteit met fantasie op een manier die je aan het lachen zal maken, terwijl je je afvraagt: “Wat heb ik net gezien?” Enne, Charles verzekert ons dat het niet alleen om de hype van de twee bekende films gaat, maar dat hij ook wat donkere humor mee wil geven. De acteurs zijn nog niet bekend, maar we hopen natuurlijk om wat mensen van de originele cast terug te zien.

Beeld: Barbie, Oppenheimer