Lifestyle

Op zoek naar een nieuwe baan? Dan moet je hier solliciteren

baan-indeed

Tijd voor een nieuwe baan, maar geen idee waar je moet beginnen? Geen stress! Indeed zocht de 10 beste banen uit, waar jij in 2024 voor moet solliciteren. Ka-ching!

1. Monteur

Een Monteur, ook wel technicus genoemd, is als een technische alleskunner! Ze zijn de redders in nood voor alles wat met mechanica, elektronica of hydraulica te maken heeft. Of het nu gaat om het verhelpen van storingen of het installeren van de nieuwste gadgets, deze technische maestro’s maken het onmogelijke buitengewoon eenvoudig! En, niet te vergeten, het gemiddelde salaris bedraagt €41.000. Tijd voor een carrièreswitch?

2. Accountmanager

Een Accountmanager, ook bekend als relatiebeheerder, vervult de rol van de ultieme bedrijfsambassadeur door zich te wijden aan het onderhouden van klantrelaties. Als ware matchmakers tussen het bedrijf en de klanten, verkopen ze producten of diensten met elegantie, zorgen ze voor vlekkeloze leveringen en zetten ze zich in voor het behouden van optimale klantrelaties. Het gemiddelde salaris voor een accountmanager bedraagt €64.000.

3. Medewerker binnendienst

Een Medewerker binnendienst vormt een onmisbare schakel in de verkoopafdeling van een bedrijf. Ze zijn van alle markten thuis op het gebied van producten en diensten, waarbij ze niet alleen direct verkopen via telefoon of e-mail, maar ook het fundament leggen voor de verkoper in de buitendienst. Maar daar stopt het niet – ze zijn eveneens toegewijd aan het onderhouden en verbeteren van klantrelaties. Het gemiddelde salaris voor deze functie bedraagt €58.000.

4. Human resources medewerker

Een HR-medewerker, ook wel bekend als medewerker personeelszaken of assistent personeelsbeleid, is de go-to persoon op de HR-afdeling. Van het creëren van pakkende vacatureteksten tot het managen van de administratieve kant, zoals het bijhouden van HR-systemen en ziekteverzuim, en het organiseren van vlekkeloze sollicitatieprocedures. Het gemiddelde salaris van een HR-medewerker is rond de €43.000.

5. Financieel-administratief werknemer

Ook wel bekend als financieel administrateur, deze financial maestro houdt de teugels strak in handen als het gaat om de financiële administratie van een bedrijf. Van het opstellen van maandelijkse, kwartaal- en jaarrekeningen tot het schrijven, controleren en betalen van facturen, en het zorgvuldig beheren van budgetten. Een financieel-administratieve werknemer verdient gemiddeld €41.000.

6. Planner

Ook wel bekend als productieplanner, deze planning pro is de regisseur binnen een organisatie. Van het inplannen van personeel tot het opstellen van logistieke planningen, en het naadloos beheren en coördineren van bestaande planningen. Een planner verdient een gemiddeld salaris van €52.000.

7. Engineer

Een Field Engineer, ook wel bekend als Field Service Engineer, is iemand die op locatie verantwoordelijk is voor het onderhouden en repareren van machines en technische installaties. Ze fixen defecte installaties, checken de veiligheid van machines, én geven klanten advies. Dan heb je ook nog de Sales Engineer, ook wel pre-sales engineer of verkoper buitendienst genoemd. Zij staan klaar om klanten te assisteren bij de aanschaf van complexe technische producten of installaties. Een Engineer verdient €66.000.

8. Recruiter

Een Recruiter is een expert om een selectie van perfecte kandidaten te vinden voor een functie binnen een bedrijf. Van het speuren naar geschikte kandidaten voor openstaande vacatures tot het beoordelen en selecteren van de crème de la crème, en het begeleiden van sollicitatieprocedures en verdient €55.000.

9. Controller

Deze financieel-economisch expert is als het ware de dirigent die toezicht houdt op de financiële administratie van een grote organisatie. Van het verstrekken van financieel advies aan de directie tot het uitstippelen van financieel beleid, en het meten en evalueren van prestaties binnen de organisatie. Een controller verdient €64.000.

10. Applicatiebeheerder

Een App Developer is een softwareontwikkelaar die zich specialiseert in het creëren van mobiele applicaties voor smartphones en tablets. Van het bouwen van splinternieuwe apps tot het onderhouden en aanpassen van bestaande pareltjes, en het consulteren van klanten. Iemand bij het applicatiebeheer heeft een gemiddeld salaris van €50.000.

Beeld: Instagram: @audreyafs