Lifestyle

Droom je van een toffe baan in het buitenland? Dan is dit écht iets voor jou

Is het altijd al je droom geweest om au pair te zijn in Amerika, maar twijfel je? Dan moet je snel verder lezen. Wij geven je namelijk 5 redenen waarom het zijn van een au pair in Amerika dé meest unieke ervaring van je leven is. 

Au pair zijn in Amerika is dé meest unieke ervaring van je leven

Even lekker een jaartje er tussenuit, en toch heel veel leren over andere culturen in The States! Hoe gaaf is dat?

Wat is een au pair?

Laten we eerst even beginnen met uitleggen wat een au pair precies is. Een au pair is iemand tussen de 18 en 27 jaar oud die met een visum naar Amerika reist en minimaal één jaar bij een gast gezin komt te wonen en daar voor de kinderen zal gaan zorgen. In ruil voor deze diensten krijgt een au pair kost en inwoning, maar ook een wekelijkse vergoeding en natuurlijk de unieke kans om Amerika te ontdekken. Wij geven je vijf redenen waarom au pair zijn nou eigenlijk zo leuk is.

1. Culturele uitwisseling

Allereerst is het heel goed voor je culturele uitwisseling. Je gastgezin, en de nieuwe vrienden die je waarschijnlijk zult gaan maken, zijn natuurlijk allemaal heel benieuwd waar je vandaan komt en hoe het leven er hier in Nederland aan toe gaat. Je au pair kinderen zijn ook vaak nieuwsgierig naar jouw moedertaal en vinden het vaak ook leuk om traditionele maaltijden uit te proberen, zoals hutspot en lekkere stroopwafels. En je leert natuurlijk ook heel veel over de Amerikaanse cultuur als je daar voor een langere tijd gaat wonen.

2. Reismogelijkheden

Het reizen is misschien nog wel het leukste onderdeel van au pair zijn. En daar heb je gelukkig genoeg tijd voor, want je krijgt niet alleen wekelijkse vrije dagen, maar ook een aantal weken vakantie. En dat niet alleen, want nadat je je au pair programma hebt afgerond kun je nog een maand lang reizen in The States! Daar zeggen we geen nee tegen 😉

3. Persoonlijke groei

Als au pair krijg je natuurlijk ineens veel meer verantwoordelijkheid dan je waarschijnlijk gewend bent. Je zult daardoor ook meer zelfvertrouwen en energie krijgen. Het is een waardevolle periode voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je zult veel nieuwe en uitdagende dingen gaan doen tijdens je jaar in Amerika. Ook zul je veel nieuwe herinneringen voor het leven creëren en kan je trots op jezelf zijn, omdat je buiten je comfortzone bent gestapt.

4. Educatieve ontwikkeling

Als au pair krijg je ook nog eens de unieke kans om aan een Amerikaanse universiteit te studeren! En dat is natuurlijk een geweldige manier om alles te leren over de Amerikaanse cultuur. Zo kun je bijvoorbeeld je Engels verbeteren, veel nieuwe mensen ontmoeten en je wetenschappelijke en creatieve interesses verder ontdekken. Hoe gaaf is dat!

Lees ook
Op deze typische Amerikaanse dingen was jij vroeger jaloers

5. Internationale werkervaring

Het is natuurlijk niet alleen heel leuk om au pair te zijn in Amerika, maar het staat ook nog eens heel goed op je cv. Tijdens je au pair-periode in Amerika ontwikkel je namelijk veel soft skills die jou later kunnen gaan helpen bij het vinden van jouw droombaan. Wat wil je nog meer?

Ben jij ook zo benieuwd geworden? Bezoek dan eens de website van Cultural Care voor meer informatie! Of doe de quiz om erachter te komen of het au pair-leven voor jou is weggelegd.

Beeld: pinterest