Travel

Verschillende zomerkampen; voor ieder wat wils!

45

Heb jij ook al zoveel zin in de zomer? Warme dagen, tot laat in de avond licht en zonder jas naar buiten. En dan die heerlijke, lange, grote vakantie. Je kunt die op allerlei manieren besteden: met familie of vrienden naar het buitenland, of uitstapjes maken in eigen land. Maar heb je al een nagedacht over zomerkampen? 

Een zomerkamp eens heel wat anders, maar er zijn al heel veel jongeren die dit graag doen. Je kunt voor een weekje in eigen land of meerdere weken in een ander land kiezen. Eenmaal op de bestemming leer je nieuwe mensen kennen, kom je in aanraking met een andere cultuur en je neemt deel aan verschillende, leuke activiteiten. Ben je benieuwd? Girlscene zet acht leuke kampen voor je op een rijtje!
 

Bron: Tumblr
 
Platform voor Europese Jongeren Activiteiten
Het Platform voor Europese Jongeren Activiteiten (PEJA) is een samenwerkingsverband tussen een aantal Europese regio's, dat jongeren de gelegenheid wil geven om actief deel te nemen aan het Europese burgerschap. Jongeren uit heel Europa kunnen aan nationale kampen deelnemen die worden opengesteld voor een internationaal jongerenpubliek. In het kamp zitten dus allerlei mensen uit andere landen en samen leer je een nieuwe plek kennen, met een andere cultuur. 
Weet wel dat de verblijfplaatsen niet luxe zijn, maar ietwat simpel en avontuurlijk. Je bent zelf afhankelijk voor het vervoer. 
 
Taalvakantie Brighton
De kustplaats Brighton ligt in Engeland en deze reis biedt de mogelijkheid om jouw Engelse taal te verbeteren. Wees niet bang: je zit niet alleen op school. Zo leer je ook Brighton beter kennen, leert nieuwe mensen kennen en je doet leuke activiteiten aan zee. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten van een lokale talenschool, of native speakers. De reisleiding is bij alle lessen aanwezig en kan jou dus altijd helpen wanneer dit nodig is. Aan het begin van het taalkamp maak je een toets. Aan de hand van deze toets wordt jouw niveau bepaald. Iedereen krijgt dus les op zijn of haar eigen niveau. Ben je benieuwd naar deze vakantie? Klik dan hier!
 

Bron: Tumblr
 
Singer Songwriterkamp 
Dit kamp van Vinea is in Nederland, maar zeker een aanrader! Het kamp bevindt zich op het terrein van de Technische Universiteit Delft. De docenten Schelto en Frank begeleiden je een week lang om zelf nummers te schrijven en je mag zelfs een plaat opnemen! Gedurende de week wordt je ook geholpen met ademhalingsoefeningen, inspiratie en stemtechnieken. Behalve zingen, leer je ook Delft kennen, zijn er veel spelletjes en de week wordt afgesloten met een heus festival met kraampjes en veel zang!
 
Danuvius 2.0
Dat klinkt hip. Maar dat is het ook; door middel van dit kamp of deze reis met anderen, ga je samen met anderen twee weken lang door Oost-Europa reizen en zodoende zie je vier landen. Je begint in Berlijn (zo gaaf). Daar leer je wat geschiedenis kennen, bezoekt monumenten en fietst langs allerlei highlights. Daarna ga je met de trein naar Praag en bezoekt onder andere het grootste openluchtmuseum ter wereld en 's avonds kun je cultureel gaan of naar een nachtclub! Vervolgens bezoek je Wenen in Oostenrijk en daarna ga je naar Hongarije. De reis wordt afgesloten in Siofok met veel feest. Je kunt er avontuurlijk klimmen en in de avond feesten op het strand van het Balatonmeer. Een kamp met verschillende slaapplekken dus!
 

Bron: Tumblr
 
Bushcraft Base Craft
Bij Bushcraft leer je allerlei dingen over de natuur, je leert overleven en je gaat op avontuur. Het bevindt zich dicht bij de Duitse grens. Onder activiteiten vallen klimmen, kanoën, mountainbiken en andere stoere dingen. Je slaapt niet in een mooi bed, maar onder de sterrenhemel in een bivak. Het is niet voor de meisjes-meisjes onder ons, maar je komt met veel meer kennis, zelfvertrouwen en verhalen terug!
 
Bergsportkamp Oostenrijk
Zou jij wel eens iets totaal anders willen doen dan aan het strand liggen met vrienden? Kies dan eens voor een bergsportkamp in Oostenrijk. Je verblijft in de Oostenrijkse Alpen en je leert onder andere rotsklimmen, zelfstandig abseilen, voorklimmen en nog veel meer. Je kunt om verschillende redenen meedoen: je kunt je op deze manier bijvoorbeeld voorbereiden voor grote bergklimreizen of je leert nieuwe, gezellig mensen kennen. Je verblijft in Kaprun; zeker in de zomer is dat een gezellig stadje waar veel barretjes en restaurantjes zijn. 
 

Bron: Tumblr
 
Argelès sur Mer
Deze plaats ligt in het zuidelijkste puntje van Frankrijk waar vrijwel altijd de zon schijnt. Bovendien zit je direct aan zee en kun je dus genieten van heel veel strand. Samen met anderen kun je lekker aan het strand luieren, maar je kunt ook veel activiteiten doen. Denk dan aan beachvolleybal, bodyboarden of skimboarden. Eten doe je niet in een suf restaurant, maar lekker op het strand! Romantisch! Bovendien is er ook ruimte voor cultuur: ze ga je naar eenh het vissersdorpje Collioure waar zelfs Pablo Picasso schilderde en je kunt een oude vuurtoren bezoeken. Wil je meer weten? Klik dan hier!
 
Culi(nair) Camp
Dit kamp is bedoeld voor de echte smulpapen onder ons. Je hoeft geen sterrenkok te zijn, maar je moet wel over heel veel passie beschikken. Koken staat centraal en iedere dag krijg je een kookclinic. Iedere dag mag je zelf werken aan het diner van die avond. Ook wordt er gebruik gemaakt van de professionele keuken van Restaurant Dutch Mountain. Iedere dag kook je vanuit een ander thema, dus er is genoeg variatie. Je slaapt samen met anderen in een groepstent en er is een speciale kooktent waar eten wordt bereidt. 
 
Ben je benieuwd naar meer opties? De wereld is je oester, kijk zelf even verder en vind die ene droomreis. Deze site helpt je waarschijnlijk al een eind op weg. Het kan natuurlijk eng zijn om alleen op vakantie te gaan. Je kunt dan een klasgenootje, vriendin of een nichtje meevragen. Wij kunnen je in ieder geval garanderen dat er nog heel veel anderen zijn, die het ook wat eng vinden. Waarschijnlijk kom je met heel wat leuke vrienden thuis! 
 
Wat ga jij deze zomer doen en ben je misschien al eens op een zomerkamp geweest? 
 
Bedankt voor de tip Hanna!
LOVE dit artikel
13 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

45 reacties

 • 6 jaar geleden Sabine

  Argeles sur mer - simbo (:

 • 6 jaar geleden Doppje

  Tweehek recreatie kampen! Accommodatie in Drenthe, leuke leiding, leuke mensen, alle leeftijden, verschillende kampen en vrienden voor het leven♥

 • 6 jaar geleden someeone

  ik wordt de eerste dag van de zomervakantie net 16, dus ik ga maar niet naar het buitenland. Weet iemand iets leuks in Nederland/Friesland?

  het lijkt me wel heel leuk om een weekje op zomerkamp te gaan, had er zelf nooit aan gedacht!

 • 6 jaar geleden Lucky

  ik ga op zoka (turnkamp) zin innnnnn

 • 6 jaar geleden Lina Baranowski

  Als je (groot)ouders lid zijn van FNV Bondgenoten kun je een week gratis mee op kamp. Het is een kamp voor 300 deelnemers van 12 en 13 jaar. Een week vol met activiteiten zoals: disco, kampvuur, nachttocht en andere outdoor-activiteiten. Kijk voor meer info op www.bgzomerkamp.nl

 • 6 jaar geleden suus

  ik ga elk jaar zeilen op de bird (heeg, friesland) ook echt een aanrader

 • 6 jaar geleden houdjebek

  Danivius 2.0 heb ik vorig jaar gedaan! Was geweldig!

 • 6 jaar geleden lieke

  leuk!!! Ik wou al heel graag op surfcamp!!

 • 6 jaar geleden hannah

  Omgg, dit lijkt me echt super leuk! Ik zocht hier al naar!

 • 6 jaar geleden BeFearless

  ik ga dit jaar weer windsurfen bij oer 't hout in grou (Friesland) Het is echt leuk en heb er ook dit jaar weer zin in

 • 6 jaar geleden Sijtje

  ik ben in de meivakantie wel eens naar Argelès sur Mer geweest, alleen was het toen wat koud haha.. zal in de zomer wel anders zijn

 • 6 jaar geleden SpongeBob

  BOARDX SURFEN @ZARAUTZ!

 • 6 jaar geleden NailsByStephanie

  Ik heb ooit gesolliciteerd naar een baan als counselor op een kamp. Tja, en toen kwam de recessie.

 • 6 jaar geleden Skoebi007

  Vergeet muziekkampen niet! In Belgie heb je echt leuke!

 • 6 jaar geleden Kaylee ♥

  Singer Songwriterkamp lijkt me echt zo gaaf!

 • 6 jaar geleden Marise

  @Melissa Modemens danuvius 2.0 , dan ga je naar 3 verschillende landen

 • 6 jaar geleden Marise

  ik ga mee met danuvius 2.0! Ik heb al geboekt

 • 6 jaar geleden Arlette

  Wauw super leuk! Was helemaal niet op de hoogte van zomerkampen tegenwoordig, ik denk dat ik dit sowieso volgend jaar ga doen!

 • 6 jaar geleden Nona

  Ik ga elk jaar op paardenkamp. Echt super leuk!

 • 6 jaar geleden Floepieee

  Wauw, leuk dat er aandacht aan besteed wordt!

  Ik was eigenlijk vergeten dat het bestond, haha!

 • 6 jaar geleden evy

  even leuk: op kamp gaan als animator!

 • 6 jaar geleden lies

  ik ga elk jaar op kamp met kazou het is super leuk ben al in kroatie, zwitserland, frankrijk geweest. maar ben ook nog op kamp geweest in Belgie (als ik kleiner was) dit jaar ga ik naar spanje , het wordt super

 • 6 jaar geleden Robbert ten Kate

  Allereerst: superleuk dat er ook naar onze reizen verwezen wordt (Simi Reizen), vandaar ook even hier terecht gekomen.

  @Purradise, we hebben zomerkampen tot en met 28 jaar, maar dan moet je wel van een beetje actie en avontuur houden En Anouk, we zien je inderdaad deze zomer!

 • 6 jaar geleden cupcakelover

  Argelès sur Mer!! daar ben ik gwn met t gezin heen geweest!! geweldig!! aanrader!!

 • 6 jaar geleden Sophie

  Dit word mijn achtste jaar dat ik op zeilkamp ga. Echt een aanrader!!

 • 6 jaar geleden Marc Ramaekers

  Er is deze zomer voor de vierde keer het zomerkamp voor iedereen die met theater, zang en dans bezig wil zijn! www.MusicalCamp.nl

  En niet alleen voor jongens en meiden onder de twintig maar ook voor volwassenen!

  Onze jongste klassen zijn 8 t/m 12 terwijl onze oudste leerlingen eind dertig zijn!

  Ook hebben we klassen voor leerlingen zonder ervaring, oplopend tot klassen die bestaan uit leerlingen van verschillende vakopleidingen!

  Naast het kamp mag je ook nog meespelen in theaterproducties die we produceren door het hele land met bekende musicalartiesten

  kijken dus op www.musicalcamp.nl!

 • 6 jaar geleden fadedpictures

  lijkt me echt superleuk. Maar dan moet ik wel even sparen

 • 6 jaar geleden Eliza

  Voor de jonge meiden: ik organiseer al 3 jaar een zomerkamp op het prachtige Ameland, waar we sporten, spelletjes doen, chillen in een mooi gebouw en vrije tijd om naar het strand of het dorp te gaan! Het is voor jongens & meiden van 10 tot 13 jaar, in de laatste week van de zomervakantie. Meer info op www.zomerkamp.blierherne.nl

 • 6 jaar geleden Janneke

  Ik heb vorige zomer een cursus Frans gevolgd in Nice (Frankrijk) bij EF! Echt een top tijd gehad daar en hele leuke organisatie!! Het heeft ook zeker geholpen voor m'n Frans.

 • 6 jaar geleden piecake5

  Ik dacht, yes eindelijk een leuke invulling voor mijn zomervakantie gevonden, maar nee... ik ben te oud voor de meeste kampen.

 • 6 jaar geleden liefsxmar

  ik ben meerdere keren mee geweest op zomerkamp bij de nederlandse stichting vakantie kampen! dit jaar ga ik mee als leiding in de leeftijdscategorie 10-12!

  Het is zeker de moeite waard als jij graag goedkoop en super leuk op zomerkamp wil: De SVK organiseert al bijna 35 jaar zomerkampen voor iedereen van 7 t/m 1 7 jaar. Voor ieder wat wils: tentenkampen, actiefkampen en zeilkampen!

  Beschrijving:

  Een week vol activiteiten bij tentenkamp, mountainbiken tijdens een actiefkamp of lekker de wind in de haren tijdens zeilkamp? Het kan allemaal bij Stichting Vakantiekampen dankzij de inzet van gemotiveerde vrijwilligers. Al bijna 35 jaar lang organiseert de SVK onvergetelijke vakantieweken voor jongeren in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar. Neem eens een kijkje op www.svk.nl !

  Ik heb het verschikkelijk naar mij zin gehad op tentenkamp en eenmaals actiefkamp. Je doet leuke activiteiten en de groep met mensen is erg open.

  sorry voor het lange verhaal maar wilde het graag met jullie delen! als dat mag haha

 • 6 jaar geleden Appelflapljeex

  ben nog nooit op kamp geweest.. weet iemand een leuk kam voor een creatief meisje dat veel van de wereld wilt zien ()

 • 6 jaar geleden Anne

  Ik ging ieder jaar op ponykamp, echt hartstikke leuk! Volgend jaar hoop ik daar leiding te worden!

 • 6 jaar geleden Mariska

  Ik ging altijd naar ZOKA. Vanuit kngu (gym/turnvereniging)

  Ging alleen nooit op turnkamp mee hoor, ik kan niet turnen XD

 • 6 jaar geleden dionahh

  Ik ben afgelopen zomer met Simbo naar Brighton geweest, echt een geweldige week gehad, superleuke mensen leren kennen en heel Brighton gezien. Van de Engelse les moet je niet te veel voorstellen, je doet vooral spelletjes en leert daarbij hooguit wat woorden. Je leert meer Engels gewoon in Brighton zelf! Echt een aanrader voor iedereen

 • 6 jaar geleden BeingFearless

  Ik ben deze zomer 20, dus helaas zit er niet meer een kamp voor mij in, geloof ik!

  Jammer dat ik het nooit eerder heb overwogen!

 • 6 jaar geleden Emma

  Ik ga op ZOKA. Dit wordt mijjn 2de jaar. Dit is een soort turnkamp, maar je kan ook voor danskamp of zomerkamp kiezen het is gewoon in Nederland

 • 6 jaar geleden miloutje

  @ Waterfire ik ken twee meisjes die ook altijd naar de Morra gingen!

 • 6 jaar geleden Ville88

  En waar is GAMEkamp?

 • 6 jaar geleden miloutje

  Ik ging vroeger altijd op een heel leuk zeilkamp. Daar leerde ik veel mensen kennen en ik kan nu ook nog eens super goed zeilen! Ik ben ook een keer op paardrijkamp gegaan. Dat vond ik ook leuk, maar wel minder. Verder ben ik één keer op een echt kamp gegaan, waar je in tenten slaapt enzo. Dat vond ik het leukste kamp van allemaal! Tien dagen zonder elektriciteit leven is leuker dan je denkt.

  Verder wil ik heel graag nog een keer op een surfkamp!

 • 6 jaar geleden Liessx

  Ik ben vorige zomer 2 weken Engeland geweest, is echt té leuk!!

 • 6 jaar geleden Waterfire

  Zeilschool De Morra in Friesland is ook zeker een aanrader! Twee jaar achter elkaar gedaan. Ook erg leuk voor 15+. Tot ongeveer 18 jaar.

 • 6 jaar geleden Quelqu'un

  Dit had ik precies nodig! Super bedankt!

 • 6 jaar geleden PaperPlanes

  Yay! Superr handig,, ben alleen wel opzoek naar Nederlandse kampen :O

  Ik heb een keer een kamp gehad met Schelto als leiding, echt geniaal, haha

 1. 1