Strak in 30 dagen a.k.a. 30 day shred

Health door Redactie

Strak in 30 dagen? Dat klinkt fantastisch, toch? 30 dagen zwoegen en zweten om vervolgens super strak in je bikini te kunnen verschijnen. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar als we celebrity trainer Jillian Michaels moeten geloven is het hartstikke mogelijk. Met haar 30 Day Shred work-out ben je volgens haar bikini klaar in slechts 30 dagen.

Hoe dat dan in z'n werk gaat? Je doet iedere dagen lang een work-out van een klein half uurtje. De work-out combineert cardio en krachtoefeningen, op deze manier train je je hele lichaam. De eerste tien dagen doe je iedere de work-out van Level 1, vervolgens doe je tien dagen de work-out van Level 2 en de laatste tien dagen doe je de work-out van Level 3. Na deze 30 dagen herhaal je de work-outs in plaats van iedere dag, drie keer per week. Het enige dat je voor deze work-out echt nodig hebt zijn gewichtjes van 1,5 tot 2,5 kilo.

Ben je geïnteresseerd?  Wil jij gaan beginnen met de work-out? Het eerste dat je moet doen is jezelf opmeten. Meet het dikste gedeelte van allebei je bovenarmen, meet het dikste gedeelte van beide bovenbenen, meet het dunste gedeelte van je middel en meet je middel op het punt waar je navel zit. Meet tenslotte ook het dikste gedeelte van je bovenbenen. Schrijf dit allemaal op en vergelijk dit na 30 dagen. Doordat je met deze work-out veel spieren creëert verlies je misschien niet zoveel kilo's, maar je verliest waarschijnlijk wel centimeters.

Vervolgens ga je 30 dagen aan de slag met de work-outs...

De eerste tien dagen doe je de work-outs van Level 1. Hoewel de work-outs slechts 30 minuten duren, het is zwaar... De eerste dag gaat misschien nog wel, maar op dag twee heb je spierpijn en op dag drie heb je NOG meer spierpijn. Maar je mag niet stoppen, je moet iedere dag netjes je work-out doen. Waarschijnlijk is het ook zo zwaar dat je in het begin niet alle oefeningen kunt doen, probeer zo goed mogelijk je best te doen, maar het is niet gek als het je alleen al tien dagen kost om alle oefeningen achter elkaar te kunnen doen. Je mag ook gerust 15 dagen Level 1 doen.

Daarna doe je tien dagen de work-outs van Level 2. Dit is nog zwaarder dan Level 1. Doordat je nu je spieren op een andere manier traint geef je je lichaam weer een "schok" als je te lang dezelfde oefeningen doet gaat je lichaam er aan wennen en beland je op een gegeven moment op een plateau, door na tien dagen andere oefeningen te doen voorkom je dit.

De laatste tien dagen doe je de work-outs van Level 3. Als je nog niet bij Level 3 beland bent is het toch al tijd om te meten, want ook dan zul je zien dat je zo'n 3 tot 4 centimeter kwijt bent op de meeste plekken en dat is toch al snel een hele kledingmaat, wauw!

Wij hebben deze methode nog niet getest, maar zagen wel dat op het forum veel van jullie er wel mee bezig zijn (geweest). Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie resultaten en misschien vertellen we binnenkort ook wel over onze eigen ervaringen... We moeten alleen nog even moed verzamelen...

Bedankt voor de tip Linda!

Beeld: iStock