Beauty

De meest gemaakte föhn foutjes

13

De meeste meiden vermijden het liefst het haar te föhnen direct na het wassen. Het kan snel pluizig worden als je niet goed weet hoe je het beste je haar föhnt. Wees slim en lees over de de meest gemaakte föhn foutjes om ze zelf te vermijden!

Haar föhnen zonder stylingproduct
Het allerbelangrijkste is dat je voor het föhnen een stylingproduct gebruikt. Welk product precies hangt af van het haartype en wat je wilt bereiken. Het is belangrijk dat je op zijn minst een product gebruikt dat het haar beschermt tegen hitte. Deze tip geldt ook voor het gebruik van een stijl- en krultang.

De verkeerde borstel
De grootste fout die je kunt maken tijdens het föhnen, is het gebruik van een verkeerde borstel. Kies niet voor een metalen borstel! Het haar wordt door een metalen borstel te heet en dat zorgt voor pluizig haar. Beter kun je een ronde borstel gebruiken met een combinatie van nylon en harige borstelharen.

Fohn foutjes
Bron: middlegames

Te heet föhnen
Het is voor de meeste dames wel bekend, maar föhn het haar niet te heet. Door de hitte kan de kwaliteit van je haar snel achteruit gaan. Ieder haartype heeft een eigen verzorging nodig. Het is niet alleen belangrijk om goede producten te gebruiken, maar ook om tijdens het föhnen op te blijven letten. 

Krullenbollen die het haar wat meer handelbaar willen maken, moeten niet te heet föhnen aan het begin van de haarlijn. Zij kunnen het beste de föhn op een lage stand zetten en gedurende het proces zachtjes het haar borstelen. Zo worden pluizige krullen voorkomen.

De föhn op één plek houden
Het is absoluut niet slim om de föhn op een plek stil te houden. Het is heel belangrijk dat je de föhn gelijkmatig over het haar verdeeld. Zo voorkom je dat de haardos te heet wordt op één plek. Zoals gezegd: teveel hitte is niet goed voor het haar. 

Fohn foutjes
BBron: pinterest

Verkeerde positie van de borstel en de föhn
Het is belangrijk om tijdens de föhnsessie zowel de föhn als de borstel goed en op de juiste positie vast te houden. De beste techniek is om je borstel verticaal te houden en je föhn horizontaal. Zo voorkom je dat het haar rondom niet alle kanten op wordt geblazen. Dit zorgt natuurlijk weer voor minder pluizig haar.

Je kunt je haar beter niet van onder of van achter naar voren föhnen. Het is beter om van voor naar achter te gaan. Dit is eigenlijk hetzelfde als dat je krullen maakt met een ronde borstel. Je houdt de borstel op dat moment ook verticaal en de föhn horizontaal. Zo krijg je de mooiste krullen.

Haar föhnen zonder je haar te segmenteren
Misschien herken je dit wel: je föhnt het haar snel en alleen de bovenkant van het geheel. Het is veel beter als je je het haar verdeeld in segmenten ofwel verschillende stukken. Je gaat als volgt te werk: verdeel het haar in lagen (je kunt hier het beste een klem voor gebruiken) en begin van voor naar achter te föhnen. Als je één laag van het haar hebt geföhnd, begin je aan de volgende laag totdat de haren volledig droog zijn.

Herken jij veel van deze foutjes, of heb je zelf nog tips voor het föhnen?

bron: girlsguideto

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 5 jaar geleden ilove Zayn Malik

  leuk hoor maar niks voor mij om dit te lezen. • 6 jaar geleden Kim Spoor

  Ik gebruik voor het fohnen antiklit spray van andrélon. Werkt perfect!

  www.thewayoflifeofkey.wordpress.com

 • 6 jaar geleden Kyra

  Ik probeer altijd volume in mijn haar te föhnen maar het lukt me nooit.

  Tip voor studenten: http://centjebijverdienen.weebly.com/

 • 6 jaar geleden Nox

  iets als inspiratie gebruiken en iets zo overnemen zijn twee verschillende dingen... Maar volgens dit fohn ik mn haar compleet verkeerd... Ik heb wel wat beters te doen dan mn haar te 'segmenteren.'

 • 6 jaar geleden Neslihan

  En wat als je je haren koud föhnt?

 • 6 jaar geleden NoMercy

  Inderdaad de bron staat er gewoon bij vermeld dus ze doen niets fout lijkt me? Ik kijk niet op die andere site, net als zoveel sites waar Girlscene wel eens artikelen vandaan haalt. Wat is het probleem? Leuk juist dat ze goede artikelen met ons delen.

 • 6 jaar geleden Suzanne

  bedoel je misschien de borstel horizontaal en de fohn verticaal? in plaats van andersom? anders fohn je tegen je haarrichting in en gaat het toch pluizen?

 • 6 jaar geleden cynthia

  leuk

 • 6 jaar geleden xXMainiacxX

  wow die eerste foto what the fuck ! XD

 • 6 jaar geleden Asella

  Tijd voor een artikel met meerdere links naar artikelen op andere sites in plaats van ze te kopiëren, (vertalen), plakken?

 • 6 jaar geleden KutMetPeren

  verdeelt*

 • 6 jaar geleden Seagold

  Bron staat er duidelijk bij vermeld, en ik kijk niet op die andere site. En ik weet zeker dat veel meer meisjes hier dat niet doen. Dus ik vind het een goed artikel, ook al is hij gewoon vertaald.

 • 6 jaar geleden Chloor

  Je kunt idd iets als bron gebruiken, maar het ook klakkeloos overnemen..

 1. 1