Beauty

Review: APOCALIPS Lip Lacquer

De lippen zijn het visitekaartje van een vrouw. Je kunt ze sensueel kleuren op een eerste date of voor een gekke kleur gaan om vervolgens lekker te stappen. Lippenstift zorgt voor kleur en een gloss geeft je een glans. De APOCALIPS Lip Lacquer gloss van Rimmel zou een ideale combinatie van beiden zijn: glans en kleur. Maar wij zouden Girlscene niet zijn, als we dit niet even zouden testen. Eerst zien, dan geloven. 

De APOCALIPS Lip Lacquer zou 'een intense kleur van een lipstick met een gladde lakachtige glans', geven. De structuur zou zacht en verzorgend zijn en door de nieuwe schuimapplicator met ingebouwd microreservoir glijdt de gloss lekker over je lippen, die vervolgens nog uren gehydrateerd voelen. 
 
Nou, dat zijn heel wat beloftes en wij willen graag zien of dat klopt. Danique en Janet kozen zes kleuren uit om te oordelen over kleur, smeren, uiterlijk, gevoel en geur. 
 
 
Jawel, dit zijn de 'naakte' lippen van Janet. Niet echt groot of opvallend en daarom hoopt ze natuurlijk op een enorm verschil.
 
'Ik wilde eerst de dieprode kleur proberen: Big Bang. Het verschil mag er zijn, want ik had zo naar een club kunnen gaan. De kleur is erg hard, dus ik zou het niet naar school of werk dragen. Voor een andere gelegenheid juist wel, super opvallend!' 
 
 
 
De geur van de lipgloss is wat anders dan ik, Janet, gewend ben. Om het zo te zeggen: het ruikt niet direct naar de standaardgeur van lippenstift of gloss. Maar, dat vind ik juist fijn. Ik kan de geur niet helemaal terugbrengen, maar het is redelijk licht en misschien als watermeloen. Dat vind ik dus best prima om op de lippen te hebben. 
 
Danique ging ook voor een felle kleur, Stellar. Deze wordt ook gedragen door Kate Moss in de campagne voor de nieuwe gloss. 
 
 
Danique vond de kleur ook erg fel en zou het dan ook niet direct zelf uitkiezen. Ook vond ze het een beetje gek dat de gloss in de lijntjes langs de lippen ging. Ze vond de geur iets minder, maar dat de gloss wel mooi en lang bleef zitten. 
 
 
 
Janet ging daarna voor de iets aparte kleur bruingoud. 'Eerlijk gezegd zou ik deze kleur nooit zelf uitzoeken. Het is gewoon niet de meest natuurlijke kleur voor op lippen. Dat knallende rood misschien ook niet, maar dat ben ik al wat meer gewend. Ik denk wel dat deze kleur echt heel mooi zou zijn, als je een getinte huid hebt!'
 
 
Omdat ik, Janet, toen toch al bezig was met lichtere kleuren, ging ik verder met de huidskleur lipgloss. Deze is best bijzonder omdat ik eigenlijk meer een gloss verwachte. Maar ook hiervan is de kleur best intens, je smeert echt huidskleur op je lippen. Alsof het een beetje foundation is of zo. Maar het effect is wel redelijk rustig en dus perfect voor werk of school. 
 
 
 
Tenslotte ging ik nog voor de iets diepere, maar matte roze. Deze is erg mooi maar ook redelijk intens. Omdat ik nu al vaker mijn lippen had ingesmeerd, merkte ik dat er wat velletjes ontstonden en dat het allemaal wat ruw werd. Daardoor vind ik de hydratatie iets minder. Niet slecht hoor, ik had namelijk zelf veel gesmeerd, maar die velletjes hadden niet per se gehoeven. Bovendien vond ik het resultaat iets meer gepast voor de wat oudere dame. 
 
 
 
Tenslotte ging ik, wederom Janet, nog voor de knalrode... Gewoon omdat het kon! Deze kleur is erg hard. Nog steeds leuk om mee te smeren, maar verder vooral erg hard, alleen voor stappen dus. Maar ik ben echt dol op deze harde kleuren, dus ik denk zeker dat ik deze nog wel eens op ga doen. En dan natuurlijk een duckface op iedere foto, haha! Nee grapje, maar natuurlijk wel een verleidelijke glimlach. 
 
 
 
Nou dames, we hebben ze allemaal geprobeerd en kunnen zeggen dat het bijzonder is hoeveel kleur deze lipglossjes bevatten. Het voegt echt wat meer toe dan enkel een glans en Janet vond het ook erg fijn dat er niet te veel glinsters in zaten. 'Dat vind ik nu eenmaal niet echt heel erg mooi en zeker als je lipgloss droogt en verdwijnt, blijven die glinsters vaak nog op de lippen zitten.' Dat is nu dus niet het geval.
 
We hebben de lipgloss wat langer opgehouden, ermee gekletst en gedronken. De glans werd na het drinken en gedurende langere tijd (half uurtje, drie kwartier) wel iets minder, maar de kleur blijft goed zitten. Je begint dus eigenlijk met een gloss, maar blijft met een kleur van lippenstift over! 
 
Het viel ons nog wel op dat er niet heel veel lipgloss van de kwastjes afkomt, je moet dus echt een paar keer smeren voordat alles op een gelijke manier is verdeeld. Hap daarna misschien nog wel een keer in een tissue, om het heftige effect van de gloss te naturaliseren. 
 
De glossjes kosten €10,99 en zijn in principe verkrijgbaar bij iedere drogist.  
 
Willen jullie deze gloss een keer uitproberen? 
 
Door: Janet
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved