Girls issues: Ik ben verliefd op de vriend van mijn broer

Lifestyle door annemerel

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen we de vraag van een lezeres die al anderhalf jaar in een nieuwe stad woont, maar nog steeds geen vriendinnen heeft kunnen maken.  

Heey meiden!

Ik ben een meisje van 15 jaar, ik zit nu in de 3e klas, heb leuke vriendinnen en heb een leuk en gezellig leven...

maar ik heb een "probleempje" ... Mijn broer heeft een vriend, Luke heet hij, Luke is zestien, bijna zeventien en hij is een leuke aantrekkelijke jongen en ik vind hem leuk :). Ik ping wel eens met hem en in het echt kan ik ook met hem lachen. Mijn vriendinnen zeggen allemaal dat hij me leuk vindt, dat denken ze door de manier hoe hij naar me kijkt en de interesse die hij toont als ik wat aan het vertellen ben.

Hij geeft ook complimentjes. Alleen het is zo awkward hij is een vriend van mijn broer... Hoe moet ik dit nou aanpakken? Moet ik verder met hem gaan of afwachten tot hij wat onderneemt? Maar ik zie het niet echt voor me als ik een relatie met hem krijg... Want jongens praten ook over meiden "en lekkere wijven" dus dan praat Luke met mijn broer over mij.. dat kan niet denk ik dus ik weet niet echt wat ik moet doen, wat denken jullie??

Liefs een Lezer

Lieve Lezer,

Oh oh, een vriend van je broer als love interest is niet de allerhandigste keuze... Maar goed, verliefdheden kies je niet uit, die overkomen je gewoon. Daar kun je niet heel veel aan veranderen. Je kunt het gevoel negeren en verder gaan en hopen dat je snel een andere jongen tegen het lijf loopt waar je je pijlen op kunt richten, of je kunt er toch voor gaan...

Wat voor jongen is Luke? Heeft hij al veel vriendinnetjes gehad? Is hij een lieve jongen, of is het echt zo'n macho die alleen maar met zijn vrienden over "lekkere wijven" kan praten. Dat kan namelijk een heel groot verschil maken. Als hij een lieve, rustige jongen is, zal hij waarschijnlijk een stuk minder over je praten, dan als het echt zo'n praatjesmaker is.

Hoe gedraagt hij zich precies tegenover jou? Hij geeft je aandacht en hij geeft je complimentjes, doet hij dit alleen bij jou? Of is dat gewoon hoe hij nu eenmaal is. Je moet eerst achterhalen of hij zo tegen je doet omdat je toevallig het zusje van één van zijn vrienden bent, of dat hij je daadwerkelijk leuk vindt. 

Ben je er uit, weet je zeker dat hij jou ook wel leuk vindt? En heeft hij geen geschiedenis als vrouwenverslinder? Go for it! Ja het is misschien wat awkward met je broer, maar jongens praten wel een stuk minder dan vrouwen. In het begin zal het misschien wat erger zijn, dan is het "nieuw" en "spannend" maar als je broer en zijn vriendengroep er eenmaal aan gewend is zal het waarschijnlijk wel goed komen. En dan nog, who cares wat ze zeggen? Als jullie maar gelukkig zijn, toch?

Je moet er wel goed over nadenken voordat je er aan begint.. Mocht de relatie toch niet werken, dan zal Luke toch nog wel eens bij jullie thuiskomen, het blijft immers een vriend van je broer. Is het je dat waard? Vind je hem daar leuk genoeg voor? Nogmaals, je moet wel echt heel erg zeker van je zaak zijn voordat je er aan begint, althans, dat is onze bescheiden mening.

Eén voordeel, je hoeft hem waarschijnlijk niet meer aan je ouders voor te stellen!

Heel veel succes met je keuze.

Liefs,
Annemerel

Bron beeld: The CW