Girls issues: ik ben eenzaam

Lifestyle door Redactie

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag behandelen we de vraag van een lezeres die al anderhalf jaar in een nieuwe stad woont, maar nog steeds geen vriendinnen heeft kunnen maken.

Hallo Girlscene Redactie,

Ik wil graag mijn probleem aan jullie voorleggen. Ik zie zelf namelijk geen oplossingen en ben benieuwd naar andere meningen.

Ik ben anderhalf jaar geleden naar een andere stad verhuisd om samen te wonen met mijn vriend. Ik voel me na anderhalf jaar hier nog steeds niet thuis. Ik begin zelfs langzaam een hekel te krijgen aan deze stad. Het lukt mij gewoon niet om mijn leven hier op te bouwen. Dit komt denk ik voornamelijk doordat ik in een andere stad studeer. Van deur tot deur duurt het me ongeveer twee uur om op school te komen. Er is geen universiteit dichterbij die dezelfde opleiding aanbiedt. Ik zit nu in het tweede jaar. Hierna wil ik graag een master doen. De komende drieënhalf jaar moet ik dus nog heen en weer reizen. Een andere opleiding volgen wil ik niet. Ondanks dat mijn opleiding heel zwaar is vind ik het geweldig!

Ik heb verschillende dingen geprobeerd om hier mijn leven op te bouwen. Ik heb een bijbaan. Mijn collega's daar zijn echter allemaal erg individueel ingesteld, zodra we klaar zijn gaan ze meteen naar huis. Buiten werk heb ik hier dus geen contact mee. Ik sport, de andere leden van deze vereniging zijn overwegend man en hebben totaal andere interesses. Daarnaast heb ik via internet geprobeerd om vriendinnen te vinden. Ik heb hier één vriendin aan overgehouden. Zij heeft het echter heel druk, dus ik zie haar niet veel.


Bron

Ik heb hier veel met mijn vriend over gepraat en wij kunnen eigenlijk maar drie oplossingen bedenken:

- Verhuizen naar mijn geboortedorp. Deze optie spreekt mij niet aan. De vriendschap met de vriendinnen die ik daar heb zijn erg verwaterd. Met openbaar vervoer is het slechts één uur hier vandaan, maar ik merk dat ik vaak weinig zin heb om terug naar "huis" te gaan, omdat ik al zo veel reis. Ik probeer wel één keer in de maand te gaan en langs verschillende vriendinnen te gaan. Mijn vriendinnen nemen niet de moeite om mij op te zoeken. De meerderheid heeft in anderhalf jaar tijd maar één keer de moeite genomen om naar mij te komen. Ik heb al meerdere malen tegen ze gezegd dat ik dit heel jammer vind, maar dit verandert niks. In de omgeving van mijn geboortedorp zijn ook geen werkmogelijkheden in mijn vakgebied als ik afgestudeerd ben. Daarom zie ik mezelf daar niet meer wonen.

- Naar de stad waar ik studeer verhuizen. De woningen in deze stad zijn een stuk duurder, dit kunnen we niet betalen.

- Het hier volhouden.

Ik heb het gevoel dat ik nergens thuis hoor. De vraag waar ik vandaan kom vind ik dan ook erg moeilijk om te beantwoorden. Ik kom uit mijn dorp, maar ik woon in de stad. Het is echter allebei niet  mijn thuis. Ik vind het geweldig om met mijn vriend samen te wonen, ik zou voor geen goud ergens anders alleen willen wonen. Ik voel me hier heel erg eenzaam. Weten jullie een manier om van deze stad mijn thuis te maken en minder eenzaam te worden?

Liefs,
Anoniem


Bron

Lieve Anoniem,

Wat ontzettend vervelend dat je na zo'n lange tijd nog steeds geen goede vriendschap hebt kunnen sluiten in je nieuwe woonplaats. We begrijpen heel goed dat je je soms eenzaam voelt in je nieuwe stad.

Als we van de middelbare school afgaan wordt het aangaan van vriendschappen er niet makkelijker op. Ineens zitten we niet meer vijf dagen per week met dezelfde meiden in een klas, ineens zijn er geen pauzes meer om bij te kletsen met je vriendinnen. En als je dan ook nog eens in een nieuwe stad komt is het helemaal lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Het lijkt erop dat je al heel veel gedaan hebt om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Je hebt een baantje, gaat naar een sportvereniging, hebt zelfs het internet al geprobeerd.. Super goed dat je het probleem echt op probeert te lossen en niet bij de pakken neer gaat zitten. 

Hoe gaat het met de vriendschappen van je vriend? Heeft hij wel nieuwe vrienden kunnen maken in jullie nieuwe woonplaats? Zo ja.. Hebben zijn vrienden geen vriendinnen? Is er een mogelijkheid om eens een dubbeldate te plannen? Misschien houd jij er op die manier ook wel een mooie vriendschap aan over.

Ook geen oplossing? Wees brutaal en vraag eens aan één van de meiden op je werk of ze zinnen hebben om samen wat te gaan eten. Op jullie werk lijkt iedereen misschien heel individueel te zijn, maar daar kun je misschien ook wel verandering in brengen. Omdat iedereen na het werken direct naar huis gaat, is het misschien een gewoonte geworden. Misschien vinden anderen het ook wel heel gezellig om 's avonds een keer iets leuks te doen.

Lukt dat ook niet? Is het een mogelijkheid om een nieuw baantje te vinden? Het is misschien wat rigoureus, maar je hebt al zoveel geprobeerd, het valt te proberen, toch? 

Je misschien iets minder focussen op het feit dat je weinig vriendinnen hebt kan ook helpen. Het hebben van vriendinnen is heel erg belangrijk, maar met jezelf kun je het ook heel erg leuk hebben.  Ga eens in je eentje naar de film, ga lekker koffie drinken in de stad, probeer te genieten van het alleen zijn. 

Anders is het misschien ook nog een mogelijkheid om te verhuizen naar een stad die iets dichter bij jouw universiteit ligt. Niet de stad waarin je studeert (want daar is het erg duur zeg je zelf), maar een stad in de buurt waar het wonen iets betaalbaarder is. Op die manier kun je beter vriendschappen sluiten met medestudenten. Je zegt zelf al dat je waarschijnlijk nog zo'n drieënhalf jaar in die stad zult studeren, het loont dus wel om wat dichterbij te wonen. Niet alleen omdat de kans op vriendinnen maken daar waarschijnlijk groter is, het lijkt ons ook fijn als je wat minder lang hoeft te reizen om op de universiteit te komen.

We hopen dat tenminste één van deze tips je zal helpen wat minder eenzaam te worden! Heel veel succes.

Liefs,
Girlscene

Beeld: The CW / Tumblr / HBO