Food

Zoete zaligheid: chocolade ‘paas’eieren

Elke week mogen we de keukenprinses uithangen! De ene keer houden we van zoet of kiezen we voor een hip hapje, de andere week bereiden we een lazy lunch!  Schorten aan ladies, garde gereed en let's start cooking! 

Het is bijna Pasen, de tijd om jezelf heerlijk te verwennen met chocolade paaseieren. Natuurlijk past er een chocolade paashaas ook nog wel bij, samen met dat paasbroodje, de heerlijke sapjes en nog veel meer. Yum yum yum!

chocolade eieren

Met dit recept maak jij cheesecake-gevulde chocolade eieren met een passiefruit sausje. Ze zien er hartstikke echt uit, maar ze smaken stiekem toch wat beter ;-). Wat heb je nodig? Met dit recept maak je zes tot acht gevulde eieren.

Zes tot acht chocolade eieren, gewoon van de supermarkt
150 gram zachte roomkaas
30 gram glazuur suiker, gezeefd
1 tot 2 eetlepels citroensap
1 tot 2 eetlepels vanille
125 milliliter dikke slagroom
1 passiefruit
1 eetlepel abrikozenjam
1 eetlepel ongezouten boter

chocolade eieren

Laten we beginnen!
Stap 1:
Gebruik een mes om de bovenkant van de eieren af te snijden. Door je mes onder warm water te houden, gaat dat makkelijker. Plaats de ‘halve’ eieren in de koelkast om ze koud te houden terwijl je de vulling maakt.

Stap 2: Doe de roomkaas, glazuur, citroensap en vanille in een grote kom en mix op een hoge stand tot een luchtige substantie, ongeveer 3 tot 4 minuten.

Stap 3: Zet de kom aan de kant en pak een andere kom. Doe daar je slagroom in en klop het wat dikker. Pas op dat je niet te lang doorgaat!

Stap 4: Doe de twee kommen bij elkaar en mix met een eierenklopper tot het een zachte substantie is.

chocolade eieren

Stap 5: Haal de eieren uit de koelkast en doe voorzichtig met een lepel de vulling in de chocolade eieren.

Stap 6: Doe de eieren opnieuw in de koelkast. Laat ze ongeveer 30 minuten afkoelen.

Stap 7: Voor het passiefruit sausje pers je de passievrucht en filter je het zodat er geen vruchtvlees in zit. Doe hierbij de abrikozenjam en boter in een pannetje. Mix met een eierenklopper op een laag vuurtje tot een glad sausje. Laat het afkoelen in de koelkast.

Stap 8: Haal de eieren uit de koelkast en haal met een klein lepeltje een beetje van de cream cheese eruit. Vul dit met het passiefruit sausje.

Stap 9: Doe de eieren opnieuw in de koelkast en laat ze opnieuw 30 minuten afkoelen.

Stap 10: Haal ze uit de koelkast en eet ze allemaal op terwijl je ervan geniet, lekkerrr!

chocolade eieren
Dit eitje is ook leuk als je het in een andere kleur koopt!

Vinden jullie ook niet dat we vaker Pasen verdienen?

Bron: Raspberricupcakes

Door: Jitske

LOVE dit artikel
38 meiden hebben deze blog geloved