Dit heerlijke ontbijt met havermout, speculaas, pecannoten en peer wil je maken

Food door Roos-Sanne

Gezond eten kan supersaai zijn: groenten en basic ontbijtjes zijn we inmiddels allemaal klaar mee. Daarom zijn we altijd bezig met nieuwe receptjes bedenken, maar dat gaat nog niet altijd zo makkelijk. Gelukkig hebben wij nu weer een heerlijk én gezond ontbijtrecept voor je! Oh, en het is ook nog eens vegan ;).

Dit heerlijke eiwitrijke speculaas-havermout ontbijt wil jij proberen!

Oké, niet het snelste recept, dus als je weinig tijd hebt 's ochtends kun je hem beter overslaan, maar het is wel superlekker en mega gezond! Zeker het proberen waard.

 

Ingrediënten

  •  120 gram havermoutvlokken
  •  300 ml plantaardige melk
  •  2 (conference) peren
  •  2 el ahornsiroop
  •  1 tl speculaaskruiden
  •  100 gram pecannoten
  •  1 tl vanillepoeder of vanille-extract
  •  Snufje zout

Hoe maak je 'm?

Begin door de plantaardige melk te verwarmen in een pannetje en doe de havermout erbij. Voeg ook de speculaaskruiden en het zout toe, en laat het zo'n 3 minuten op het fornuis staan. Blijf erbij om het een paar keer door te roeren. 

Was de peer en snij hem in kleine stukjes. Laat een klontje kokosolie (of plantaardige boter) smelten op laag vuur in een koekenpan. Zodra het is gesmolten doe je de peer en de pecannoten in de pan, en bak ze totdat ze lichtbruin verkleurd zijn.

Draai daarna het fornuis uit en voeg de ahornsiroop en vanille toe aan de peer en noten. Mix alle ingrediënten samen et voilà: je hebt een heerlijk, gezond en vegan ontbijtje! Daarnaast zit het ook nog eens bomvol eiwitten, een echte win-win dus! Eetsmakelijk :).