Deze relatiecoach vindt dat je wél moet vrijen tijdens je menstruatie en met goede redenen

Love door Merel

Er rust een soort taboe op seks als je ongesteld bent, eigenlijk heel raar. Dat betekent for us ladies dat wij een kwart van ons leven zonder seks moeten. Terwijl er eigenlijk veel voordelen aan zitten en sommige mensen het juist enorm prettig vinden. “Het moet eruitzien alsof er iemand is vermoord”, zegt relatiecoach Shaun Galanos over seks tijdens de menstruatie.

Om deze redenen moet je dus wel vrijen tijdens je menstruatie

En wij zijn benieuwd wat dat dan is, want 25% van je seksleven opgeven klinkt wel heel oneerlijk.

Viraal antwoord

Shaun Galanos zat laatst op een bankje en vond het toen een geweldig idee om vragen van zijn 150.000 volgers te beantwoorden op Instagram. Hij ging in op zijn liefde voor seks tijdens de menstruatie en dat ontplofte nogal. “Ik hou ervan. Hoe bloederiger hoe beter. Ik wil dat het eruitziet alsof er een moord is gepleegd. Ik wil dat als mensen zouden binnenlopen, dat ze zich dan afvragen of er iemand dood is gegaan.” Linda wilde er meer over weten en ging met de relatiecoach in gesprek.

Zijn video opende een deur

“Man, ik heb nog nooit zoveel huwelijksaanzoeken gehad als door die video”, zegt Shaun in het videogesprek. Er waren natuurlijk ook mensen die het totaal niet met hem eens waren. Het is immers niet voor iedereen. "Maar wat mij wel verbaasde was hoe weinig vrouwen zich realiseren dat dit mogelijk is. Talloze vrouwen dachten dat seks tijdens die week gewoon geen optie is.” Deze video zorgde ervoor dat veel vrouwen het aandurfden om hierover te praten met hun partner.

Ladies! Dit zijn de voordelen

Voor veel mannen en vrouwen is seks tijdens de menstruatie dus geen optie. Maar volgens Shaun heeft dat vooral met aannames te maken. “Bizar dat dit zo’n taboe-onderwerp is en dat ongesteldheid als iets onhygiënisch gezien wordt.” Het heeft juist voordelen; seks tijdens de menstruatie kan helpen om de pijn en spanning in haar lichaam verlichten. Ook maakt ongesteld zijn tijdens de seks extra intiem. “Ik hou ervan. Ja gewoon echt. En daarnaast is het ook fijn om te kunnen helpen. Het is voor mij en voor veel mannen opwindend om van dienst te kunnen zijn.”

The mood

Seks tijdens de menstruatie klinkt niet altijd geweldig. Vrouwen zijn de ene dag extra helemaal in the mood als ze ongesteld zijn, maar op andere dagen creperen ze van de pijn. Dan is knuffelen met je lover met een bak ijs ook verlichtend. Maar weet dus wel dat seks tijdens je menstruatie gewoon kan! Mocht je nou niet bebloed willen zijn; probeer seks onder de douche bijvoorbeeld eens!

Bron: linda.nl

Lees ook:

Se-xy: deze 5 standjes voor onder de douche moet jij echt uitproberen

Bizarre feitjes over ongesteldheid waar je broek van afzakt