Love

Ongemakkelijke date? Probeer deze vijf dingen eens om het leuk te maken

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt; een date die met de minuut ongemakkelijker wordt, waarbij je het liefste door het toiletraam naar buiten zou vluchten en hem meteen zou ghosten. Maar wist je dat je een ongemakkelijke date zelf een stuk leuker kan maken? Wij leggen het voor je uit!  

 

Zo maak je een ongemakkelijke date leuker

Heb je eindelijk een leuke jongen ontmoet, is de date super ongemakkelijk, niet echt wat je wil… Maar gelukkig kun je er zelf ook iets aan doen om de date een stuk geslaagder te maken, want het ligt (ondanks dat we dat graag blijven geloven) niet alleen aan de man!  

Neem een break en ga even naar het toilet

Dreigt het ongemakkelijk te worden? Dan kun je het beste even zeggen dat je naar het toilet moet. Hier heb je namelijk alle tijd om over een goed onderwerp na te denken voor als je terugkomt. En doordat je even weg bent geweest, zul je merken dat alle ongemakkelijkheid in een klap verdwenen is. Ideaal! 

Skip de saaie vragen

Hoe zijn hele familiestamboom in elkaar zit en hoe zijn hele jeugd verlopen is, is hartstikke interessant allemaal. Maar tijdens een date levert dit mega saaie gesprekken op die je echt wil voorkomen. Stel daarom alleen vragen die je echt van hem wilt weten tijdens jullie date en hou het vooral een beetje luchtig, want te diepgaande gesprekken zijn natuurlijk ook niet heel erg goed voor de sfeer. Kortom; vermijd gesprekken over zijn overgrootoma en vraag juist wel wat hij doet in zijn vrije tijd of wat zijn grootste blunder is. 

Zeg gewoon dat je het heel ongemakkelijk vindt 

Ben je heel erg nerveus tijdens de date, en maakt dat het juist ongemakkelijk? Vertel hem dan gewoon dat je een beetje zenuwachtig bent, dit is namelijk helemaal niet gek en er is een grote kans dat hij dit alleen maar schattig vindt. Daarnaast kan hij jou waarschijnlijk ook iets meer op je gemak stellen als je vertelt dat je zenuwachtig bent, en dat is natuurlijk wat je wil! Wees ook niet bang om gewoon toe te geven dat je het heel erg ongemakkelijk met hem vindt. Zo zou je namelijk kunnen zeggen: “Ik vind het wel even heel ongemakkelijk hoor, maar vertel eens; wat is de meest irritante vraag die mensen je weleens stellen?” Zo maak je duidelijk hoe je je voelt, en daardoor kan je date daarop anticiperen…

Hou je telefoon vooral in je tas 

Jullie zitten allebei naar je telefoon te turen en jullie hebben even geen idee meer hoe je het gesprek op gang moet laten komen. Heel ongemakkelijk! Maar dit kun je voorkomen door je telefoon gewoon de hele avond in je tas te laten zitten, want waarschijnlijk krijg je helemaal geen appjes, omdat je toch al je vriendinnen al hebt verteld dat je vanavond op date zou gaan met die ene leuke jongen en je absoluut niet gestoord wil worden. Laat hem dus lekker in je tas zitten, meid!   

Vertel ook dingen over jezelf

Luisteren is natuurlijk erg belangrijk tijdens een date, maar vergeet vooral niet om dingen over jezelf te vertellen. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet alle verhalen over je vreselijke ex, maar vertel bijvoorbeeld wel iets over hoe jij bent als persoon of iets bijzonders dat je laatst hebt meegemaakt. Alles over jezelf is leuk zolang je het maar niet over je exen hebt! 

Lees ook: 

Dit zijn al jouw uiterlijke kenmerken volgens je sterrenbeeld

Balen! Het branden van geurkaarsen is eigenlijk hartstikke slecht voor je

 

Must reads 👀