Zo voorkom jij een dead-butt syndrome

Lifestyle door Noa

Zit jij ook de hele dag op een stoel tijdens werk? Hey, wij ook! Dan herken je vast wel het gevoel van een houten kont. Lichamelijke beweging is super belangrijk maar door ons drukke leventje komen we hier niet altijd aan toe. Toch willen we geen platte kont en dit artikel gaat jou daarbij helpen. Want zo voorkom jij een dead-butt syndrome

Zo voorkom jij een dead-butt syndrome

Voordat we jou kunnen vertellen hoe je een dead-butt syndrome voorkomt,  is het eerst handig om te weten wat het is. De naam klinkt alsof jouw billen elk moment dood neer kunnen vallen. Don't worry, dat gaat niet gebeuren. Wel betekent het dead-butt syndrome dat de gluteus medius, één van de drie grootste spieren in je billen, lui wordt en daarom minder goed functioneert. En dat krijg je van te veel zitten. Maar wacht nog even met in paniek raken, want wij hebben vier oefeningen gevonden zodat jij het dead-butt syndrome kan voorkomen. Pfieuw!

Donkey kicks

Let's kick some ass! Letterlijk. De Donkey kick is namelijk een oefening waar je letterlijk naar achter schopt. De oefening begint op je handen en knieën, en met een rechte rug. Om je bilspieren te activeren beweeg je een van je benen naar achteren. Als je deze oefening doet is het belangrijk dat je tenen altijd naar beneden wijzen en dat je een rechte rug houdt. Deze oefening moet je ongeveer 15 tot 20 keer per been doen.

Glute bridge

De Glute bridge is een oefening die zowel je bilspieren als je buikspieren behandelt. Voor deze oefening moet je op de grond liggen. Buig je knieën, span je buikspieren aan, en duw je heupen zover mogelijk omhoog. Als je deze oefening goed doet voel je je bilspier trekken. Herhaal ook deze oefening 15 tot 20 keer.

Crab walk

Dan is het nu de beurt aan de crab walk. De crab walk is een oefening die je echt overal kunt doen. Je doet deze oefening namelijk staand. Zet jezelf in de squatpositie, en zorg dat je jouw bilspieren aanspant. Vanuit deze positie zet je een stap naar de zijkant, waarbij je de hele tijd in die squatpositie blijft. Je kan bij deze oefening een bootyband gebruiken voor extra weerstand. Er is dan wel een kans dat je spierpijn hebt de volgende dag. Maar hey, spierpijn is progressie! 

Clam

Deze oefening lijkt easy, maar jouw billetjes gaan in de fik staan na deze exercise. Ga op je zij liggen op de grond. Breng je benen iets naar boven, alsof je lepeltje lepeltje ligt met iemand. Nu ga je jouw benen uit elkaar drukken, als een clam. Herhaal deze oefening 15 tot 20 keer per kant. Je kan ook de video kijken als je de oefening niet snapt. 

Lees ook:

10 motiverende quotes die jou het laatste zetje geven om weer te gaan sporten

Rood hoofd na het sporten? Dat is dus hartstikke gezond!