Travel

Lekker in eigen land: Dit zijn de hotspots rond kerst in Valkenburg

Rond de kerstperiode wordt het Limburgse Valkenburg helemaal omgetoverd tot Winter Wonderland en is het super leuk om een weekendje te bezoeken met jouw lover of vriendin. Lees vooral verder, want dit zijn de hotspots die je in Valkenburg rond de kerstperiode moet hebben gezien!

hotspots kerst Valkenburg

Hotspots rond de kerst in Valkenburg

Van kerstmarkten tot een heerlijke sauna waar je na een dagje door de stad struinen kunt bij komen, Valkenburg heeft het allemaal en dit zijn dan ook de hotspots die niet kunnen ontbreken tijdens een romantisch weekendje weg met je lover!

Kerstmarkt in de grotten

De kerstmarkt in Valkenburg staat erom bekend dat je ze in de grotten van de stad kunt vinden, en hoe gaaf is dat? De grotten zijn rond de kerstperiode dan ook helemaal versierd met lampjes, kerstbomen en kerstballen. Dit geeft een super leuk en romantisch gevoel. Als je dacht dat je de grot na tien kraampjes wel hebt gezien? Dan heb je het helemaal mis, de grotten lopen namelijk helemaal door, waardoor jij de hele dag je ogen uit kunt kijken. Dat klinkt echt fantastisch, toch?

Lekker een dagje naar de Thermae 2000

Na een dagje over de kerstmarkt struinen is het heerlijk om even ultiem te kunnen relaxen. En waar kan dat beter dan bij de Thermae 2000 in Valkenburg? Deze sauna is namelijk echt van alles voorzien. Zo hebben ze sauna’s, wellnessbehandelingen, een relaxbioscoop, buitenzwembaden en thermale baden, wat heel weinig sauna’s in Nederland hebben. Thermale baden bevatten namelijk water dat 40.000 jaar is afgesloten en beschermd is tegen schadelijke invloeden en dat heeft dan weer een positieve invloed op jouw lichaam en geest. Kortom deze sauna moet je hebben bezocht tijdens jullie weekendje Valkenburg!

Tip: Mocht je de sauna willen bezoeken, ga dan als het kan op een doordeweekse dag. Dan heb je namelijk minder kans dat het heel erg druk is in de sauna.

Route d’Amuse

De Route d’Amuse is een culinaire wandelroute door Valkenburg die je rond de kerstperiode echt moet lopen. Tijdens de Route d’Amuse loop je langs vier verschillende restaurantjes waar je iedere keer even kunt stoppen voor een lekker hapje of drankje, maar je ziet tijdens deze wandeling ook genoeg van de stad. Kortom; een heerlijk dagje eten en drinken, maar dan in de vorm van een wandeling. Hoe leuk!  

Kerstmarkt in Düsseldorf? Alle hotspots vind je hier

Kerstshow in MergelRijk

De kerstshow in MergelRijk is een adembenemende show in de grotten, waar je kunt genieten van miniaturen die het kerstverhaal uitbeelden, het verhaal van de Zandtovenaar, verschillende kerstdorpjes en bijzondere sculpturen. Al met al; een hele ervaring op zich waar je je ogen uit gaat kijken. Pak je koffers en haal je vriend/vriendin over, want een weekendje Valkenburg is alles wat je wil deze kerst…

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Europa 2021

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved