Fashion

Deze jurkentrends wil je niet missen in de winter van 2021/2022

Ben jij al helemaal klaar voor het winterse seizoen? Of wil je het liefst nog even in zomerjurkjes rondlopen? Weet je wat? Neem je jurken gewoon mee de winter in! Voor het aankomende najaar zien we namelijk een aantal hele fijne jurkentrends waarbij we onder andere zomerjurkjes zien. Say what? In dit artikel lees je er meer over.

Hoe jij je zomerjurkje in de winter kunt dragen

 

In het kader van duurzaam shoppen is de eerste trend direct de moeite waard: het recyclen van een zomerjurkje in de winter. In de huidige samenleving zijn we steeds vaker bezig met duurzaamheid, zo ook in fashion. Misschien winkel je wel eens bij een vintage shop of verkoop je je kleding op verkoopsites voor tweedehands kleding zoals Vinted. Wat je binnen deze trend óók kunt doen, is je zomerse kleding in de winter dragen. Een zomers jurkje heb je bijvoorbeeld binnen no time op een toffe manier in een winterse look verwerkt. 

Vrijwel ieder jurkje kun je namelijk wel met een mooie panty of maillot dragen. Draag daarbij een paar lange laarzen of stoere enkelboots en een warm wollen vest. Een A-lijn zomerjurkje staat daarnaast te gek met een cropped trui (helemaal hip deze winter) of op een classy flared legging met print. Ook leuk: combineer een lang wollen vest met een basic zomerjurkje en draag een mooie riem over het vest om je taille. Succes gegarandeerd!

jurken trends najaar 2021 2022

Waarom een tricot jurk in jouw garderobe moet hangen

Ga je toch liever voor een wat warmere jurk? No worries: ook dan is er volop keuze. Wat dacht je bijvoorbeeld van tricot jurken? Tricot is een materiaal dat we sowieso deze winter veel terug gaan zien in fashion, accessoires en interieur. Het is een gebreide stof waarbij verschillende materialen voor een lekker warm geheel zorgen. In de ene tricot jurk zit wol verwerkt, terwijl er bij de andere jurk gebruik wordt gemaakt van katoen of zelfs polyester. Vaak geldt: des te natuurlijker het stofje, des te zachter het geheel.

Een tricot jurk is ongetwijfeld het ideale item in jouw winterse garderobe. Waarom dat zo is? Heel simpel: het materiaal houdt je lichaam goed warm en dit soort jurken zien er heel vrouwelijk en trendy uit. Ook heb je veel keuze op het gebied van tricot jurken – er is voor iedere hippe girl wel een passende tricot jurk beschikbaar. Ga jij voor een fraaie natuurlijke kleur tricot jurk, zoals zwart of beige, of kies je liever voor felle kleuren en een print? De keuze ligt bij jou.

Oversized sweatjurk voor comfortabele look

Als er iets is wat we dit najaar in fashion gaan zien dan is het wel comfy kleding. Sinds de pandemie en de daarbij horende lockdowns zagen we plotseling in hoe fijn het is om oversized kleding van zachte stoffen te dragen. De joggingbroeken, sweaters en hoodies waren in die tijd niet aan te slepen! Daar zagen de modeontwerpers wel brood in en dat is te zien; de collecties voor de winter van 2021/2022 staan bol van de comfortabele kleding en… we love it!

Natuurlijk mag je gaan voor een volledig joggingpak, maar om er toch nog een beetje stijlvol uit te zien, raden we aan om voor een combinatie van meerdere comfy kledingstukken te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke oversized sweatjurk; een lange jurk van van dat enorme zachte materiaal. Dit soort jurken zijn perfect voor thuis, maar ook zeker geschikt om een dagje mee uit te gaan. Het voelt alsof je de hele dag een pyjama aan hebt, terwijl je er wel gewoon fashionable uitziet – dat wil je toch altijd?

jurken trends 2021 2022

Witte winterse jurken voor een koude look

Een trend die we tot slot in de winter van 2021/2022 veel terug gaan zien, is die van de witte winterse look. Hierbij hebben we het over een volledig witte look, dus van boven naar beneden witte kleding en witte accessoires. Hoe kun je zo’n look beter creëren dan met een prachtige lange witte jurk? Kies bijvoorbeeld voor een lange witte tricot jurk met een mooie panty eronder en een paar witte cowboylaarzen. Of ga voor een witte A-lijn jurk met een wollen trui eroverheen. De keuze is enorm.

Vind je een volledig witte outfit een beetje te veel van het goede? Combineer een witte jurk dan bijvoorbeeld met een stoer spijkerjasje of een wollen gilet. Gilets en bodywarmers zien we dit koude seizoen sowieso veel. Dat is fijn, want dit soort items zorgen ervoor dat je goed warm blijft tijdens de écht koude winterdagen. Draag daaronder een paar mooie veterschoenen of kies voor een paar stoere gevoerde sneakers en je bent met de bovenstaande jurken helemaal klaar voor de winter van 2021/2022.

Beeld: GettyImages

Must reads 👀