Food

6 x de meest yummie belegde broodjes voor thuiswerkers

Work from home! Sinds de komst van corona is thuiswerken voor veel mensen het nieuwe normaal geworden. We missen niet alleen onze spontane babbels met onze collega’s of klasgenoten, ook missen we die heerlijk belegde broodjes uit de kantine. Maar wie zegt dat jij niet je eigen kantine juf kunt zijn? Dus leg die laptop weg, en smeer met ons een broodje met… BELEG!

Broodje filet-américain

Een klassieker van de kantine is toch wel het broodje filet-américain. Dit heerlijke broodje met rauw vlees en ei geeft je de energie die je nodig hebt om weer even door te kunnen. Het broodje is door de mayonaise niet erg gezond, wel erg lekker.

Broodje: witte of bruine pistolet

Beleg: filet-américain, ei, ui (optioneel), mayonaise, peper en zout.

Bereiding: bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Kook het eitje acht minuten. Smeer op de onderkant filet-américain en op de bovenkant mayonaise. Verdeel de plakjes ei over het broodje. Sprenkel de uitjes erover heen. Maak het geheel af met peper en zout.

Broodje caprese

Een van onze favoriete keukens blijft toch wel de Italiaanse keuken. Dit broodje brengt jou van Nederland naar de Toscane. Het broodje is snel klaar en hij smaak geweldig. En bonus! Het is ook nog eens gezond 🙂

Broodje: Italiaanse bol

Beleg: pesto, mozzarella, tomaat, rucola, peper.

Bereiding: bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Smeer op allebei de kanten pesto. Snijd de mozzarella en tomaat in plakjes en verdeel over het broodje. Afmaken met rucola en peper.

Pita Pizza

Een pizza als lunch? Hoelang moet dat wel niet duren, horen we je denken. Met dit recept niet lang! Dit pita pizza broodje is snel, lekker en een echte verrassing. Het maakt je lunch net wat specialer en vooral lekkerder!

Broodje: Pita

Beleg: tomatenpuree of ketchup, jonge kaas, salami, Italiaanse kruiden

Bereiding: leg de pita broodjes op een bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de pita broodjes in met tomatenpuree of ketchup, leg er een plakje kaas en salami op. Voeg voor de ultieme pizza smaak wat Italiaanse kruiden toe. Na zes á zeven minuten heb jij mini-pizza’s op tafel staan!

Broodje kip 

Dit broodje is een zelfbedachte creatie die we met jullie moesten delen. Dit broodje is heerlijk als lunch maar kan ook zeker als lichte maaltijd. Heb je wat meer tijd? Voeg dan wat gezoete uitjes toe, smaakexplosie incomming!

Broodje: triangel bruin

Beleg: gerookte kipfilet, pesto mayonaise, parmezaan vlokken, (gezoete) rode ui, rucola

Bereiding: bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Smeer de boven en onderkant in met pestomayonaise, en verdeel de kipfilet over het broodje. Zoet de uitjes in appelsap en verdeel ook dat over het broodje. Maak het geheel af met parmezaan vlokken, rucola en eventueel peper en zout.

Broodje extra kaas

Nederlanders staan bekend voor hun liefde voor kaas. En kaas zul je krijgen bij dit broodje. Het is een redelijk zwaar broodje, en het duurt iets langer om te bereiden. Maar het resultaat is het helemaal waard!

Broodje: Italiaanse bol

Beleg: kruidenroomkaas, geraspte jonge kaas, parmaham, pesto, rucola

Bereiding: verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het broodje af als dat nog niet is gebeurd en snijd het broodje door de helft. Smeer op beide kanten een goeie laag kruidenroomkaas. Leg nu de parmaham erop en sprenkel de geraspte kaas erover heen. Top het af met een paar druppels pesto en doe het broodje vijf minuten in de oven. Als laatste voeg je de rucola toe.  

Broodje power

Dit broodje is voor de fit girls. Dit broodje is namelijk super gezond en mega easy om te maken. Je bent binnen vijf minuten klaar en hebt de rest van de dag een vol buikje. Zeg dus maar dag tegen de drie uur dip, want dit broodje geeft je power!

Broodje: speltboterhammen

Beleg: cottage cheese, cherry tomaatjes, avocado, kipfilet, peper en zout.

Bereiding: rooster de boterhammen. Smeer op beide broodjes een laagje cottage cheese en leg dan de plakjes kipfilet erop. Snijd de tomaatjes door de helft en maak avocado blokjes. Strooi deze over de broodjes heen en top het geheel af met wat peper en zout. TIP! Ga je voor nog meer energie? Sprenkel dan nog wat kiemen over het broodje. Kiemen zijn mega healthy en versterken de smaak nog meer!

Lees ook:

Is een tosti ongezonder dan een boterham met kaas?

We mogen weer: 7 x gezonde lunch recepten voor mee naar school

Wij ontdekten de ultieme tosti-combinatie mét carpaccio

Beeld: unsplash

Must reads 👀