News

McDonald’s komt met de allereerste plantaardige burger

Nadat de vegan Mc' Nuggets een tijdje te koop waren, bleef het lang stil rondom het plantaardige aanbod van McDonald's. Inmiddels is het tijd voor iets nieuws, want de fastfoodketen komt namelijk met een heuse plant based burger!

vegan mc donald's burger

McDonald’s komt met plantaardige burger

Yummie! McDonald’s komt met een plantaardige burger. De burger heet de McPlant. Er was natuurlijk al een vega McChicken, maar de McPlant is plantaardig. De McPlant heeft geen officeel veganistisch of vegetarisch keurmerk, maar wel perfect dus als je let of je niet te veel producten waarin dierlijke producten binnen krijgt!

McPlant bij McDonald’s

Wacht even, maar hoe zit dat dan? Is 'ie vegan of niet? Nee, niet helemaal. "Het product is niet veganistisch omdat er cheddar smeltkaas op de burger zit", legt een woordvoerder van McDonald's uit. "De burger zelf is volledig plantaardig, maar door de bereiding, waarbij die in contact kan komen met rundvlees, is een vegetarisch keurmerk ook niet mogelijk. Bovenop zitten natuurlijk de bekende toppings zoals sla, ui, tomaat, augurk, ketchup en mosterd. Mjam!

Wanneer en waar is de nieuwe burger van Mc Donald's te koop?

De plantardige burger is al te halen bij je favo gele M! De McPlant bestel je van 14 september tot en met 1 november in bijna alle Nederlandse restaurants. Op de McDonald’s website staat welke restaurants de McPlant niet aanbieden. Ga jij 'm proeven?

Say what? Zijn avocado's niet eens vegan? 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved