Food

Hallo weekendsnack: Kinderchocolade koekjes

We kwamen de perfecte weekendsnack tegen op TikTok, namelijk Kinderchocolade koekjes. Yum! Zo maak je deze overheerlijke koekjes waar je sowieso van gaat watertanden.

We love Kinderchocolade

Van kinderchocolade taart tot kinderchocolade ijs, van Kinderchocolade kun je onwijs veel maken. Het klassieke reepje is natuurlijk al heel lekker, maar het verwerken in een recept is nog veel leuker. Deze Kinderchocolade koekjes zijn perfect om dit weekend te maken, alleen je bent gewaarschuwd: je eet ze in no-time allemaal zelf op!

Zo maak je deze Kinderchocolade koekjes

Dit heb je nodig
120 gram roomboter
150 gram bruine
suiker
120 gram suiker
1 ei
scheutje vanille-extract
180 gram bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
0.5 tl zout
100 gram witte chocolade
150 gram Kinder chocolade

Zo maak het het
1. Smelt de boter in een pan.
2. Doe de gesmolten boter in een grote kom en voeg de bruine suiker en de kristalsuiker toe. Meng dit even door met een garde.
3. Voeg het ei toe en een scheutje vanille-extract. Meng dit weer even met elkaar.
4. Voeg nu de bloem toe, de bakpoeder, de baking soda en een snufje zout. Zorg dat je alles goed met elkaar mengt zodat je een goed beslag krijgt.
5. Als laatste voeg je de witte chocolade en de Kinder chocolade in kleine stukjes toe aan het beslag. Meng alles even door met een spatel.
6. Dek het beslag af en zet een halfuur in de koelkast.
7. Maak bolletjes van zo’n 100 gram voor grote koekjes, 50 gram voor kleine. Leg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden in 10 minuten gaar.
8. Je Kinderchocolade koekjes zijn klaar. Nog wat extra’s? Leg een los Kinderreepje op de koek.

View post on TikTok

Bron: TikTok, Dilara Bakes