News

Nooo! Festivalzomer van 2021 gaat definitief niet door

Als jij nog een kaartje had gehaald voor een festival als Down The Rabbit Hole, Lowlands of Mysterland, heb je vandaag een zware domper te verwerken. De festivalzomer van 2021 gaat namelijk definitief niet door. 

Had jij stiekem nog gehoopt een mooi feestje mee te pakken deze zomer en te flaneren bij de mooiste stages? Om te shinen in je nieuwste festivaloutfits? Dan hebben wij helaas héél slecht nieuws voor je. Het kabinet heeft vandaag namelijk definitief een streep gezet door de festivalzomer. Vanwege de besmettingsrisico’s zet het kabinet nu een streep door meerdaagse festivals in Nederland. Het gaat hierbij om festivals als Lowlands, Down the Rabbit Hole en Mysteryland. Ze waren eerder al uitgesteld tot halverwege augustus. Hierdoor hadden wij de hoop dat de festivals eind augustus en september wél door kunnen gaan, maar helaas. Hoewel de besmettingcijfers afgelopen dagen aan het dalen zijn, is het besmettingsrisico volgens het kabinet nog té groot om met zijn allen te kunnen feesten. Balen...

Niet verantwoord

Waar de festivalsector begin deze maand van de een op de andere dag allerlei evenementen moest cancelen, gaf de sector aan dat ze ditmaal tijdig uitsluitsel wilden hebben over de evenementen deze zomer. Die zekerheid hebben ze nu gekregen, al is het waarschijnlijk niet waar ze op hoopten. Festivals die plaatsvinden over meerdere dagen, met daarbij overnachtingen, zijn tot 1 september niet toegestaan. En dat is slecht nieuws voor mensen die een festivalzomer op de planning hadden staan.

“Helaas is het niet verantwoord om die evenementen door te laten gaan”, laat demissionair premier Rutte weten over het besluit. Volgens hem is gebleken dat tussentijds hertesten van festivalbezoekers niet goed uit te voeren is. Dat is nodig omdat testresultaten maar beperkt geldig zijn.

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved