Food

TikTok-recept: een lekker ontbijtje met deze pesto eieren

Een ontbijtje is natuurlijk niet compleet zonder een lekker eitje! Een spiegelei, omelet of een scrambled egg, het is allemaal super yummy. Maar heb jij ooit gehoord van een pesto ei? Dit is een recept wat viraal gaat op TikTok en het ziet er heerlijk uit.

TikTok-recept: pesto eieren

Tegenwoordig zijn kookboeken overbodig. Alles wat je wil maken staat op TikTok, het is een walhalla geworden aan food hacks! Naast alle lekkere taarten, lunches en diners zijn er ook ontbijtrecepten te vinden. Vaak zijn de recepten heel makkelijk en snel te maken, ook deze pesto eieren. Hoe je ze maakt? Dat leggen we uit!

Hoe maak je pesto eieren?

Het is super simpel. Normaal gebruik je olie of boter om een eitje te bakken. Door de vetten blijft het ei niet aan de pan plakken. Voor de pesto eieren gebruik je geen normale olie, maar de olie van de pesto. In een potje pesto zit vaak veel olijfolie. Hiermee kan jij je eitje bakken terwijl de lekkere pesto smaak wordt meegebakken. Wie dit heeft bedacht is een genie!

Waarmee eet je de pesto eieren?

Je kan je eitje bakken zoals jij dat wil, maar de lekkerste manier is volgens ons als een spiegelei. Besmeer een broodje met avocado en ricotta. Leg daarna jou ei erop en strooi wat chilivlokken en honing overheen. Tada, een heerlijk en snel ontbijtje! Je kan allerlei variaties verzinnen met de eieren. Zoek op TikTok #pestoeggs en de lekkerste recepten komen tevoorschijn. Onze favorieten? Die hebben we hieronder neergezet!

@amywilichowski

##eggs ##pestoeggs ##homecook

♬ cooking video - cooking
@moribyan

Making a breakfast bagel sammy for my husband @doosifit 🤍 ##pestoeggs ##pesto ##cookingtiktok

♬ Summer - Aesthetic Sounds

Wil jij meer TikTok hacks weten? Lees dan ook:
Op een rijtje: dit zijn de handigste lifehacks op TikTok
Nieuwe TikTok haartrend! Gebruik rijstwater om je lokken te laten shinen

 
Beeld: istock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved