Nieuwe TikTok haartrend! Gebruik rijstwater om je lokken te laten shinen

Beauty door Fleur Nieuwenhuis

TikTok heeft ons al heel veel life hacks gebracht. Van eten tot fashion, alles wat je wil staat op het platform! Nu zijn er ook veel beauty hacks te vinden. Een daarvan is je haren wassen met rijstwater. Wil jij weten waarom iedereen dit doet? Lees dan snel verder!

TikTok haartrend: je haren wassen met rijstwater

TikTok trends kunnen super vreemd zijn, maar ook echte lifesavers. Tot de laatste categorie behoort deze trend! Meiden wassen hun haar massaal met rijstwater. Dit doen ze omdat het water vol zit met vitamines en mineralen waardoor je haren sneller groeien. Is dit een broodje aap verhaal of werkt het echt? 

Waar komt het vandaan?

Rijstwater wordt al langer gebruikt als beautyproduct in Zuid-China. In Huangluo Village wonen heel veel vrouwen met prachtige lange haren. Hun har blijft ook tot op late leeftijd mooi gekleurd. De Yao vrouwen, zo heet het volk, gebruiken al jaren lang rijstwater voor hun mooie lokken. Ze geloven dat rijstwater hun haar lang, donker en schoon houdt.

Waarom rijstwater?

Rijst bevat in water oplosbare vitamines en mineralen. Deze goede stoffen komen dus allemaal in het rijstwater terecht. Het water bevat dan vitamine B, dit helpt je haren pigment aan te maken. Er zitten veel eiwitten en aminozuren in rijst die gezond zijn voor jouw lokken. Als laatste zit er inositol in het water. Dit stofje helpt beschadigd haar herstellen en biedt bescherming voor verdere beschadiging. 

Hoe maak je rijstwater?

Het is super eenvoudig om rijstwater te maken!

Ingrediënten:

- Een half kopje ongekookte rijst (wit of bruin)

- 2 Kopjes water

- Etherische olie (optioneel)

How to make?

Doe de rijst in een kom en schenk er één kopje water bij. Gooi daarna dit water weg, zo was je de rijst. Schenk daarna het tweede kopje in de kom en roer er met een lepel doorheen. Laat daarna de rijst 10 tot 15 minuten weken. Zeef daarna de rijst uit het water zodat je alleen nog maar water over hebt. Bedek de kom met plastic folie en laat hem op kamertemperatuur staan. Na 24 uur is je rijstwater helemaal klaar! Het water moet een beetje zuur ruiken. Deze zuren zijn ook heel goed voor je haar! Als je de geur vies vindt dan kan je een paar druppels etherische olie erbij doen. Bewaar het water in een afgesloten flesje in de koelkast. Je kan het maximaal 5 of 6 dagen bewaren. Super simpel dus!

Hoe gebruik je het water?

Nu weet je waar het goed voor is en hoe je het maakt. Alleen de gebruiksaanwijzing mist nog! Nadat jij je haren heb gewassen zorg je ervoor dat je haren handdoek droog worden. Daarna giet je het water over je hoofd en in de haren. Zorg ervoor dat elk haartje in rijstwater wordt gedipt. Masseer het water nog even goed in je hoofdhuid en wikkel je haar dan in een douche muts. Laat het 20 tot 30 minuten intrekken en spoel het daarna uit met koud water. Doe dit twee keer per week en je zal al heel snel verschil merken!

@tessscholten

Je moet er wat voor overhebben maar dit gaat me toch echt even 3 stappen te ver, MAN WAT MEURT DIT!!!!! ##rijstwater ##hairtok 💁🏼‍♀️

♬ origineel geluid - SateejTV
Bron: ayuhuid.nl, aukjeswereld.nl, TikTok Beeld: Unsplash: Baylee Gramling