News

Deze netwerk tips helpen jou op weg naar een droombaan

Het leek een eeuwigheid te duren, maar we kunnen weer het terras op. Alleen: heb jij wel geld te besteden om al die wijntjes en etentjes met je besties te kunnen betalen? Geen zorgen als dat niet zo is, want je bent niet de enige die moeite heeft met het vinden van een toffe job. Gelukkig heeft Indeed hier wat op bedacht.  

De coronacrisis heeft niet alleen veel invloed gehad op ons sociale leven, maar ook op onze carrière! Het blijkt namelijk dat maar liefst 80 % van de werkzoekende jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud al tot een half jaar op zoek is naar een betaalde baan in loondienst. En dat is veel te veel. En onnodig nog ook, want het blijkt dat mensen van boven de 25 jaar en ouder staan te springen om een jongere te helpen! Indeed bedacht dus speciaal daarom de Lucky Break Week, om jongeren en mensen uit het bedrijfsleven aan elkaar te koppelen in hun zoektocht naar een baan.

Connecties
Misschien herken je het wel: je solliciteert je helemaal suf, maar je wordt nergens uitgenodigd omdat je nog geen connecties hebt. Hartstikke balen, want hoe moet je nu een netwerk opbouwen als niemand een kansje met je waagt? De meest gebruikte manieren om een baan te vinden zijn voor jongeren daarom via vacaturesites (74%) of via zoekmachines op internet (72%). Ook social media is voor 42% een handig middel om te zoeken naar jobs.

Duwtje in de rug
Misschien vindt jij het ook wel lastig dus om anderen te vragen om je te helpen met het zoeken naar een baan, maar dat blijkt volgens het onderzoek dus totaal niet nodig. Ten minste driekwart van de mensen met een vaste baan wil starters op de arbeidsmarkt namelijk graag helpen! Denk bijvoorbeeld aan het geven van sollicitatietips (84%), samen sparren over een nieuwe baan (81,5%) meekijken met een CV of motivatiebrief (87,4%) of voorstellen aan iemand in hun netwerk (74,6%). 

Vanwege dit onderzoek komt Indeed deze week met de Lucky Break Week. Hiermee roepen ze professionals op om starters te helpen in de zoektocht naar een baan. Zoek jij een job, dan kan je je via www.luckybreakweek.nl inschrijven om een (digitale) kop koffie te drinken met een aantal professionals. Fingers crossed!

Meer sollicitatietips nodig?

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved