Lifestyle

Big spender: zoveel kost een gemiddelde bruiloft

Een super grote bruiloft met heel veel gasten wie wil dat nou niet? Elke vrouw droomt ervan om in een prachtige jurk naar het altaar te lopen. Er zit alleen een klein addertje onder het gras, de bruiloft kosten. Een bruiloft is namelijk niet goedkoop...

Kosten bruiloft: zoveel ben je gemiddeld kwijt

Geen enkele bruiloft is hetzelfde dus jij bepaalt helemaal zelf hoeveel je uit wil geven. Maar als je een berekening maakt van andere bruiloften kan je wel uitrekenen hoeveel een gemiddelde bruiloft kost. Wil jij een bruiloft met alles er op en er aan? Dan ben je al snel meer dan €20.000,- kwijt. Wat? Ja, zo veel kost een perfect wedding! Het gemiddelde ligt wel iets lager dan dat, maar het is nog steeds een groot bedrag.

Gemiddelde kosten bruiloft

Laten we gelijk met de deur in huis vallen. De gemiddelde kosten voor een Nederlandse bruiloft zijn €14.500,-. Wow... Als dit het gemiddelde is moet je nu al beginnen met sparen voor een grote bruiloft. Dit bedrag is gebaseerd op een bruiloft met 35 daggasten, 80 receptiegasten en 120 avondgasten. Wil jij meer gasten uitnodigen? Dan ben je ook meer geld kwijt.

Waar gaat het geld naartoe voor de kosten bruiloft?

Hoe kan het dat een bruiloft zulke hogen kosten heeft? Dat komt omdat je rekening moet houden met super veel bruiloft kosten. Hieronder staat een rijtje met de verschillende kostenposten waar jij rekening mee moet houden.

- Trouwlocatie € 6000,- tot € 8000,-
- Fotografie | videografie € 1500,- + album/video: € 500,-
- Muziek & entertainment live band € 1850,- of dj € 750,-
- Bruidstaart €7,50 per gast
- Trouwauto met chauffeur € 500,- tot € 750,-
- Trouwjurk € 1500,-
- Bruidegom pak € 1000,-
- Trouwringen € 1700,-
- Bruidsboeket € 75,- tot € 125,-.
- Haar & make-up bruid € 300,-
- Trouwkaarten € 1,75 per gast

Als jij geen zin hebt om dit allemaal zelf te regelen dan kan je ook een weddingplanner inhuren die jouw kosten bruiloft regelt. Dat is iemand die jouw bruiloft voor je gaat plannen. Wil je dit? Dan ben je al snel €2000,- kwijt. Nog even sparen dus!

Deze Nederlandse celebs hadden niet zo'n moeite met de kosten van de bruiloft, ze gaven €30.000,- uit aan hun bruiloft. Oh my. 

Bron: trouwen.nl, | Beeld: Unsplash: Marius Muresan
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved