Food

3 x homemade snacks om indruk te maken op je eerste date

Het komt steeds dichterbij: je eerste date! Dit is hét moment om een goede indruk achter te laten. Liefde gaat notabene door de maag, toch? Keukenprinses of niet, met deze recepten zal je jouw date ongetwijfeld aan de haak slaan. Wij hebben drie recepten op een rijtje gezet waarmee jij jouw cooking skills kunt laten zien.

1 van 3

Nacho’s

Ingrediënten:
- Een zak tortilla chips
- 250 gram gehakt
- 75 gram geraspte kaas
- Eén tomaat
- Eén bosui
- Eén paprika
- Een klein blikje mais
- 20 gram Mexicaanse kruiden (zoals nacho -of tacokruiden)
- 125 ml zure room
- Optioneel: jalapeño peper

Benodigdheden:
- Koekenpan
- Keukenmes
- Ovenschaal

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg het gehakt toe. Rul het gehakt en voeg dan de Mexicaanse kruiden toe. Laat dit verder sudderen op laag vuur. Snijd intussen de paprika in kleine blokjes de bosui in kleine ringetjes. Voeg dit samen met de mais toe aan het gehakt.

Leg een laagje tortillachips op de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de chips en daarover de helft van de geraspte kaas. Leg hier nog een laag tortillachips bovenop en verdeel hier de rest van het gehaktmengel over. Bestrooi de andere helft geraspte kaas over het mengsel en schep hier wat zure room bovenop. Zet de nacho’s voor tien minuten in de oven. Snijd de tomaten intussen in kleine blokjes. Garneer voor het serveren met de bosui, tomaat en eventueel jalapeño peper.

Beeld: istock
1 van 3
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved