Celebs

Deze 7 celebs werden bekend door een YouTube en dit waren hun allereerste video’s

Soms is het onwerkelijk dat de grootste celebs ooit zijn begonnen met covers opnemen in hun kamer. Toch is het vaak gebeurd dat sterren ontdekt werden via sociale media zoals YouTube en Vine. Welke video’s ken jij nog?

Video’s waarmee celebs werden ontdekt

Justin Bieber

Misschien wel de grootste YouTube-ster ooit, Justin Bieber. Hij werd bekend door de cover So Sick van Ne-Yo. De rest is geschiedenis!

Shawn Mendes

Shawn Mendes werd vooral bekend door de Vines die hij maakte samen met zijn vrienden. Later deed hij mee aan een muziekwedstrijd van Coca Cola en hiermee is zijn bekendheid mega hard gegroeid.

The Weeknd

The Weeknd plaatste lange tijd zijn eigen nummers anoniem op YouTube. Hij kreeg zo heel wat fans en hierdoor werd hij ook opgemerkt bij platenlabels. Nu werkt hij samen met de allergrootste sterren en gaf hij onder andere een optreden op de Superbowl.

Carly Rae Jepson

Je kent deze zangeres vooral van haar succesvolle hit Call Me Maybe. Wist jij dat ze dit te danken heeft aan Justin Bieber? De zanger hoorde dit lied en maakte een cover met al zijn (bekende) vriendin. Deze playback cover ging viraal en zo werd het lied een megahit!

5 Seconds Of Summer

Deze Australische band brak vooral door nadat ze in het voorprogramma stonden van One Direction. Maar ze werden opgepakt door deze super schattige YouTube-video.

Lana Del Rey

In 2011 plaatste Lana haar eigen lied op YouTube genaamd ‘Video Games’. Deze ging super viraal en na een aantal andere eigen tunes werd ze opgemerkt door een platenlabel.

Ed Sheeran

Dit multitalent is ook bekend geworden door zijn eigen liedjes die hij op YouTube plaatste. Onder andere dit lied ging super viraal. Wij zijn fan!

Beeld: Getty Images

Must reads 👀