Lifestyle

Deze dingen herken je als je gierig bent

Houd jij liever je geld in je portemonnee in plaats van dat je het uitgeeft? Soms is het niet erg. Sparen is juist iets goeds wat je door moet blijven zetten, maar het mag niet ten koste gaan van andere dingen. Gierig zijn is niet meteen negatief, maar op bepaalde momenten kan het wel erg gierig overkomen. Deze dingen zul je dan ook herkennen als je een gierig (of heel erg zuinig) persoon bent.

♥ Bij een restaurant apart betalen voor de twee kopjes koffie

Die 2,50 voor een kop koffie vind jij maar duur. Als je met een vriendin iets gaat drinken, moet ze zich erop voorbereiden de koffie zelf te betalen. Jij gaat het namelijk niet betalen.

♥Foutje in kleding zoeken

Ah ha! Jij bent áltijd opzoek naar iets van een foutje in de kleding om maar korting te scoren op het item. Een knoopje los, een verkeerde stiksel of een vlekje op de mouw van een shirtje, je hoop dat je het gaat vinden. Stiekem maak je zelf ook wel eens iets ‘per ongeluk’ kapot op het item, zodat jij alsnog je korting krijgt.

♥ ‘Gratis’ spullen uit het hotel meenemen

Dit doen écht heel veel mensen. Je betaalt er toch voor? Ontbijt meenemen uit het hotel, zodat je ’s middags een lunchpakketje hebt, de kleine bodylotions en shampootjes meenemen, want anders worden ze toch weggegooid. Het hotel was al duur en je hebt er voor betaald, toch? Why not? Lekker cheap!

♥ Cadeautjes doorgeven

Oh sh*t! Je moest nog een cadeautje halen voor die ene vriend(in). Hmm, dan maar even kijken of we iets hebben liggen wat nog verpakt is. Jij hebt voor personen waar je niet veel mee hebt (maar wel voor bent uitgenodigd) geen speciaal cadeautje nodig vind je. Een bodylotion of wat chocolade wat nog verpakt is wat je ooit gekregen hebt van iemand vind je wel leuk. Even een leuke verpakking eromheen en klaar. Happy birthday!

♥ Tikkie sturen voor álles

Zelfs voor het kleinste bedrag stuur jij een Tikkie. Die euroknaller van de McDonalds die je vriendin met jou ging halen? Daar heb je gewoon een Tikkie voor gestuurd. Het zou nog nét niet zo zijn dat je voor de kauwgum die je je vriendin gaf een Tikkie zou sturen. ‘Wil je mij €0,20 voor ‘kauwgum van gisteren’ betalen? Je kan betalen met welke bank dan ook.’

♥ Kortingscodes voor álles

Je moet er niet aan denken om kleding online te shoppen zónder kortingscode. Je bent toch niet gekke Henkie? Even wat grondig speurwerk en je hebt zo een paar kortingscodes gevonden voor je favo winkel. Dat scheelt weer wat kosten.

♥ Bioscoop snacks

Heerlijk een avondje naar de bioscoop! Met jou is het altijd gezellig, maar je moet wel de snacks ongezien naar binnen krijgen. waarom zou je 3x zoveel meer betalen voor een zak M&M’s in de bioscoop als je het gewoon goedkoper in de supermarkt kan krijgen? De kaartjes tegenwoordig zijn al duur genoeg, dus die snacks smokkel je gewoon mee van thuis. Hup, trui eroverheen en niemand die het ziet.

Herken jij jezelf of juist een vriend of vriendin hierin? Tag haar!

Lees ook:
★ Deze 8 dingen herken je als je een schoenenliefhebber bent
★ Deze 7 dingen herken je als je vroeger Habbo Hotel speelde

 
Beeld: iStock