Lifestyle

Dit is waarom vrouwen sneller verliefd worden op hun seksbuddy

Geen relatie, maar wel alle voordelen in de slaapkamer hebben. Dit klinkt voor veel mensen als de perfecte status. Maar is het wel een goed idee om een friends with benefits te beginnen? Wat als daar gevoelens bij komen kijken? Dit is de reden dat vrouwen vaker verliefd worden op hun seksbuddy dan mannen.

Vrouwen en friends with benefits

Een aantrekkelijke vriend met wie je regelmatig het bed deelt. Zo kan je seks hebben wanneer je wil, maar hoef je niet elke keer op jacht naar een nieuw persoon. In theorie werkt dit, maar in de praktijk is het helaas niet zo simpel. Jullie spenderen veel tijd samen en het kan zijn dat een van jullie gevoelens krijgt voor de ander. Wat nu? En waarom is het vaak de vrouw die als eerste verliefd wordt?

Stofjes in je hersenen

Dit heeft allemaal te maken met stofjes die vrijkomen in je hersenen. Vrouwen worden verliefd van Dopamine en Oxytocine. Dat laatste stofje komt vrij als je een orgasme krijgt. Hierdoor link jij het verliefde gevoel aan de persoon die jou een orgasme geeft. Hoe vaker deze persoon het stofje bij jou vrij laat komen hoe meer jouw verliefdheidshormoon wordt getriggerd. Klink logisch toch?

via GIPHY

Mannen en friends with benefits

Bij mannen komen er ander soort stofjes vrij als ze verliefd worden. Zij hebben Dopamine, Vasopressine en Testosteron nodig voor een verliefd gevoel. Als een man is klaargekomen daalt het gehalte Vasopressine in één keer. Hierdoor is een man vaak sneller uitgekeken op een vrouw na de seks.

Verliefd op je seksbuddy

Jij kan er dus helemaal niets aan doen dat je sneller verliefd wordt op je seksbuddy dan hij op jou. Blijkt het niet tussen jullie te werken? Dan kan het super vervelend zijn. Je kan het gevoel hebben dat je door een breakup gaat terwijl je geen ‘echte’ relatie hebt gehad. Onthoud dat jij een queen bent en dat het volledig zijn verlies is. Uiteindelijk komt het altijd weer goed!

via GIPHY

Bron: beautify.nlBeeld: Unsplash: Toa Heftiba

Must reads 👀