Food

Yummy: zo maak je een super lekkere Flügel monchoutaart

flugel-monchoutaart

Wat is er nou lekkerder dan een shotje Flügel tijdens de après-ski? Precies, helemaal niets! Wil jij de après-ski sfeer kunnen serveren in de vorm van een taart? Dan hebben wij de perfecte oplossing. Wij kwamen dit recept tegen voor een super lekkere Flügel monchoutaart. Dat wordt smullen!

  1. Recept: Flügel monchoutaart

Door TikTok zijn er allemaal lekkere food hacks de wereld in geslingerd. Van cocktails tot vegan kip, alles komt voorbij. Er worden ook heel veel recepten gemaakt met Flügel. Dit lekkere drankje herken jij vast van de après-ski of carnaval, maar hij blijkt ook lekker te zijn in andere vormen. Onder andere in de vorm van een monchoutaart. Ben jij benieuwd hoe je deze yummy taart maakt? Lees dan snel verder!

Ingrediënten

Voor de tussenlaag heb je nodig:

– 150 gram (diepvries) frambozen
– 6 flesjes Flügel
– 2 eetlepels suiker
– 3 blaadjes gelatine

Voor de bodem heb je nodig:

– 175 gram liga (1 pak)
– 75 gram roomboter

Voor de taart heb je nodig:

– 400 ml slagroom
– 100 gr witte basterdsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 zakje klop-fix
– 400 gr Monchou (op kamertemperatuur)

Voor de topping heb je nodig:

– 250 gr frambozen (vers of diepvries)
– 2 flesjes Flügel
– 30 gr suiker
– 10 gr maizena

Zo maak je de tussenlaag

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water. Zet een steelpannetje op het vuur en giet 5 flesjes Flügel in de pan. Ook de frambozen en de suiker doe je in de pan en zet het geheel op laag vuur. Laat dit pruttelen totdat de frambozen kapot zijn gekookt. Is dit gebeurd? Haal dan de pan van het vuur en prak alles tot één geheel. Leg vershoudfolie op een rond diep bord of in een bakblik van 20 centimeter. Verwarm het laatste flesje Flügel in de magnetron. Knijp de gelatine uit en los de gelatine blaadjes een voor een op in de warme Flügel. Voeg dit mengsel toe aan het frambozenprutje. Stort alles op het bord of in het blik en laat de laag opstijven in de koelkast.

Zo maak je de bodem

Zet een pannetje met boter op en laat de boter helemaal smelten. Maal ondertussen de Liga fijn. Meng daarna de gemalen Liga met de gesmolten boter. Stort dit in een met bakpapier beklede springvorm. Druk het goedje aan met een lepel en zet het in de koelkast om af te koelen.

Zo maak je de taart

Klop de slagroom met de suiker, vanillesuiker en de klopfix stijf. Klop daarna ook de monchou los en egaal. Meng de monchou en de slagroom voorzichtig door elkaar. Schep het hele mengsel in een spuitzak.

Zo bouw de je taart op

Haal eerst de bodem uit de koelkast en spuit er een laag monchou/slagroom mengsel op. Leg de Flügel jelly op de eerste laag en spuit de rest van het monchou/slagroom mengsel op de jelly. Strijk dit mooi af. Ziet het er goed uit? Zet dan de taart in de koelkast en laat de taart opstijven.

Zo maak je de topping

Als laatste maak je de topping. Zet een pan op het vuur met 2 flesjes Flügel. Doe ook de frambozen en de suiker in de pan en laat alles doorkoken totdat de frambozen kapot gaan. Roer de maizena los met 1 el van het kookvocht en voeg de maizena toe aan het frambozenmengsel in de pan. Kook dit ongeveer 3-5 minuten op laag vuur en blijf goed in de pan roeren. Ziet het er mooi uit? Laat het dan helemaal afkoelen. Haal de taart uit de koelkast en verdeel het Flügel fruit over de taart. Zet daarna de taart in de koelkast en laat het nog 4 uur opstijven. Tadaa! Nu kan je genieten van een heerlijke Flügel monchoutaart!

View post on Instagram