Beauty

Zomerproof make-up: goede looks voor warme dagen met deze tips

Nu de zomer weer voor de deur staat, is het tijd om je zwierige jurkjes, kleurrijke bikini’s en slippers weer uit de kast te toveren. Je kleding is niet het enige waar je aan moet denken wanneer je zomerproof naar buiten wilt gaan. Wat dacht je van je make-up? Op een écht warme dag is een laag make-up alles behalve aan te raden. Omdat je meer zweet, voelt een laag foundation alleen al totaal niet ademend.

Gelukkig hebben we een aantal tips voor je waarmee je alsnog in de zomer op een mooie manier make-up kunt dragen. Laat het warme weer maar beginnen!

Zorg altijd voor een goede basis

De meeste vrouwen dragen in de zomer minder make-up dan in de andere seizoenen. Dat komt onder andere door het feit dat je in het zomerse seizoen van jezelf vaak al iets bruiner bent dan bijvoorbeeld in de winter of de lente. Daarom hoef je vaak minder foundation te gebruiken om er alsnog een beetje fris uit te zien. Zorg in de zomer in ieder geval ook wel voor een goede basis - daarmee zet je de toon van je look. Gebruik hierbij bijvoorbeeld een goede BB cream of een CC cream waarmee je de oneffenheden op je huid een beetje kunt verbergen op een meer natuurlijke manier.

Foundation is in de zomer vaak behoorlijk zwaar. Ook weet je vaak niet welke kleur je nou echt nodig hebt, omdat je tint in dit seizoen regelmatig verandert. Wil je toch het liefst een laagje foundation dragen? Kies dan voor all colour foundation bestellen, een foundation die zich aanpast aan de kleur van je huid. Say what? Dat is ideaal! Deze foundation dekt roodheid en oneffenheden en zorgt maar liefst 16 uur lang voor een gezonde en natuurlijke look. Het maakt dus niet uit of je wat bruiner bent geworden; de foundation kleurt gewoon mee. Kijk, dat is wat we écht nodig hebben in de zomer.

Koop een goede primer en setting of fixing spray

Wanneer we het over de basis van je zomerse look hebben dan zijn twee producten echt onmisbaar: een goede primer en een kwalitatieve setting of fixing spray. Een primer gebruik je als onderste laag van je make-up. Deze laag voeg je dus toe voordat je bijvoorbeeld foundation of mascara op smeert. Het grootste voordeel van een primer is dat je make-up gedurende de dag beter blijft zitten. Dit komt meestal door de siliconen die aanwezig zijn in een primer - die zorgen ervoor dat je huid helemaal egaal blijft. Dat is wel zo fijn in sweaty season. Onze tip? Bespaar niet op een primer; je zult zien dat je er echt veel baat van hebt.

Naast de primer mag je een setting spray ook zeker niet vergeten. Veel vrouwen onderschatten de kwaliteiten van een goede setting spray. Deze spray gebruik je aan het einde van je make-up look, dus nadat je alles hebt aangebracht. De spray zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat het minder gevoelig is voor zweet en andere externe factoren. Waar we natuurlijk ook heel blij van worden, is dat je setting spray tegelijkertijd kunt gebruiken als een soort verfrissingsspray op hele warme dagen. Een laagje van die spray zorgt ervoor dat je gezicht voor even weer heel lekker fris aanvoelt.

Zonproof naar buiten: producten met SPF

Wat uiteraard ook ontzettend belangrijk is in het zomerse seizoen is dat je je huid goed beschermt tegen het zonlicht. De kans is groot dat je al eens flink bent verbrand - laat dat niet nog eens gebeuren, omdat het erg slecht is voor je huid. Je kunt er ziek van worden (te veel zon kan huidkanker veroorzaken) en je krijgt er meer rimpels van. Eerlijk is eerlijk: we worden allemaal een dagje ouder, maar als je rimpels een beetje kunt voorkomen dan moet je dat toch zeker doen? Gebruik daarom altijd de juiste zonproducten en let ook op welke producten je allemaal op je gezicht smeert. Kies bijvoorbeeld altijd voor make-up met SPF: Sun Protection Factor.

In veel dagcrèmes, foundations en BB creams zit SPF; je moet hier alleen even goed op letten. Meestal staat het wel vermeld op de voorkant van een verpakking en anders sowieso op de achterkant. Deze SPF beschermt je automatisch voor zonnestralen. Ben je van plan om daadwerkelijk te gaan zonnen? Dan kun je beter zonder make-up naar buiten gaan en jezelf goed insmeren met een speciaal zonproduct voor je gezicht. Wat je ook doet: ga in ieder geval niet aan de slag met het mengen van make-up met crème. Doe je dit wel dan zorg je ervoor dat de factor van het zonneproduct minder wordt, waardoor je minder bent beschermd tegen de zon.

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved