Food

Yum: dit is hét recept voor de ultieme Milka taart

Als wij ergens dol op zijn, dan is het wel op chocolade. Meer repen astublieft! Vooral voor de goodness van Milka kun je ons wakker maken. Little did we know dat je ook een heuse Milka-taart kan maken. Wij hebben het recept voor je!

Milka taart recept

Met jouw favo Milka producten maak jij een prachtig kunstwerk van je taart. Deze taart is toch om je vingers bij af te likken? Kijk hieronder voor het recept en hoe je het maakt. 🙂

Pssst: wist je dat er tegenwoordig zo’n 150.000 Milkarepen per uur worden verkocht?(!)

Er zijn in totaal 5 recepten, maar niet schrikken. We nemen je stap voor stap mee. Zo wordt jou Milka taart in twee woorden: per-fect.

Stap 1: taartbasis NEED:

★ 200 gram bloem
★ 1,5 theelepel bakpoeder
★ 40 gram cacaopoeder
★ 240 gram suiker
★ 75 milliliter melk
★ 100 gram Milka chocoladereep naar keuze (fijn gehakt)
★ 200 gram boter (op kamertemperatuur)
★ Snufje zout
★ 4 eieren (op kamertemperatuur)

MAKING OF:

1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
2. Vet de 2 bakpannen (o 15 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
3. Doe de suiker, boter en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig met de vlinder.
4. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren gemengd zijn en het mengsel luchtig is.
5. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag met een spatel, zodat de cake luchtig blijft.
6. Meng het cacaopoeder met de suiker en melk en spatel dit door het beslag
7. Spatel als laatste de gehakte Milka chocolade erdoor.
8. Weeg het volledige beslag en verdeel dit in 2 gelijke delen in de twee bakpannen
9. Bak de chocolade cake in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
10. Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is.

Als er geen beslag aan de prikker zit, kan de cake uit de oven. Laat de cake volledig afkoelen.

Stap 2: de vulling NEED:

★ 600 gram poedersuiker
★ 300 gram roomkaas
★ 100 gram boter (op kamertemperatuur)
★ 1 pak Milka chocowafer

MAKING OF:

1. Doe de poedersuiker, boter en roomkaas in een beslagkom en meng het op een lage stand tot een geheel. Voeg voorzichtig 5 Milka chocowafers toe.
2. Smeer de vulling tussen de twee lagen cake en op de cake.

Stap 3: boter crème NEED:

★ 80 gram gepasteuriseerd eiwit
★ 160 gram kristalsuiker
★ 240 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
★ 50 gram witte Milka chocolade

MAKING OF:

1. Verwarm de suiker en het eiwit au bain-marie op een laag vuur.
2. Schep het mengsel regelmatig door met een spatel. Doe dit net zo lang totdat alle suiker is opgelost. Het mengsel is volledig opgelost als je geen korrels meer tussen je duim en wijsvinger voelt.
3. Haal het mengsel van het vuur en klop de meringue stijf. Wanneer de meringue helemaal omhoog is gekomen en in de kom blijft hangen, kan je de garde vervangen voor de vlinder.
4. Nu kan je geleidelijk de boter (op kamertemperatuur!) gaan toevoegen.
5. Klop het geheel tot een gladde massa en voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe.
6. De botercrème is nu klaar voor gebruik, smeer deze als een dun laagje uit over de gehele taart.

♥ Tip! Wil jij ook van die te gekke kleuren? Voeg paarse voedselkleurstof toe aan de botercrème.

Stap 4: de drip NEED:

★ 100 gram Milka Darkmilk
★ 45 ml opgeklopte slagroom (uit het pak)

MAKING OF:

1. Verwarm de chocolade au-bain-marie in een hittebestendige kom.
2. Zet de afgewogen slagroom even in een beker op laag vuur om het op temperatuur te laten komen.
3. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is kan je voorzichtig de kom van het vuur halen. Voeg nu rustig, al roerend, de slagroom toe.
4. Roer dit voorzichtig samen tot een gladde massa. De drip is klaar om over de bovenkant van de taart heen te schenken.

♥Tip! Zorg ervoor dat de drip niet te warm is als je de cake gaat drippen. Je kan dit testen door een beetje drip bovenop de cake te schenken en uit te smeren. Als de botercrème smelt, is de drip nog te warm!

Stap 5 (en de laatste stap): de drip NEED:

★ Naar keuze: Milka biscuits, Milka cake of/en Milka repen

MAKING OF:

De leukste stap! Maak de ultieme taart af met jouw favoriete Milka producten. Het lekkerste is om een combinatie te maken van de Milka koekjes, cake en repen. Als de botercrème smelt, is de drip nog te warm!

Smakelijk! Tag je ons op social media als je de taart hebt gemaakt? 

Lees ook:

 4 Hamburger recepten voor als je klaar bent met de basic burgers
 Kinder Bueno ijsjes: zo maak jij deze yummy ijsjes makkelijk zelf

Bron: MilkaBeeld: Milka