Lifestyle

Girls Issues: 'Moet ik mijn vriend vertellen dat ik een relatie met een vrouw heb gehad?'

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Eveline (20) twijfelt of ze haar vriend moet vertellen dat ze een relatie met een vrouw heeft gehad.

Hoi Girlscene,

Ik heb nu 3 maanden een relatie met een hele lieve jongen waar ik een serieuze toekomst mee zie. Er is alleen één ding waar ik mee zit. In het verleden heb ik een relatie gehad met een vrouw en dit heb ik nooit aan mijn vriend durven vertellen. Dit heeft twee redenen. De eerste is dat hij ooit heeft gevraagd of ik eerdere relaties heb gehad. Toen heb ik gelogen en nee gezegd. De tweede reden is dat ik de relatie met een vrouw geheim heb gehouden omdat ik niet zeker wist of ik hetero of bi was. Ik heb mij na deze vrouw nooit meer aangetrokken gevoeld tot een andere vrouw, dus ik vind mezelf hetero. Moet ik hem toch van de relatie vertellen of kan ik het beter geheimhouden?

Kusjes,

Eveline

Lieve Eveline,

Wat vervelend dat je hier zo mee zit! Maar het betekent wel dat je het eigenlijk moet vertellen... Als je het geen big deal zou vinden dan zou je er niet zo mee worstelen. Het is heel begrijpelijk dat jij liever niet wil dat iedereen weet dat je een relatie hebt gehad met een vrouw als jij jezelf als hetero ziet. Maar eerlijk...boeie! Jij hebt het een tijdje leuk gehad met een vrouw en nu weet je precies wat je zoekt. Als jij jouw geheim met je vriend deelt dan vertelt hij het (als het goed is) aan niemand door. Niemand hoeft het verder te weten. Stel je voor dat je wel biseksueel zou zijn dan is dit ook helemaal geen probleem. Als jouw vriend echt van je houdt dan maakt hem dit niets uit.

Wil je het vertellen? Probeer het dan zo casual mogelijk te vertellen. Als jij er een big deal van maakt dat wordt het ook een big deal. Leg rustig de situatie uit en schaam je zeker niet voor je verleden. Het maakt niet uit wat je in het verleden hebt geprobeerd. Als je 100% voor jouw vriend wil gaan dan moet je dat doen en daar hoort eerlijkheid ook bij. 

Veel liefs,

Girlscene

De naam Eveline is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: 'Ik ben 17 jaar en heb nog nooit gezoend, is dit raar?'

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je 'Girls Issue' in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: Sharon McCutcheon
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved