Lifestyle

Girls Issues: 'Ik ben 17 jaar en heb nog nooit gezoend, is dit raar?'

Heb jij ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super genânte seksvraag? Say no more. Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je girls issues. Deze week: Roos (17) heeft nog nooit gezoend, is dit raar?

Hi Girscene,

Ik ben 17 jaar en ik heb nog nooit gezoend. Alle vriendinnen om mij heen wel al. Sommige hebben ook al vriendjes en hebben seks gehad. Zelf heb ik nog nooit een vriendje gehad. Ik ben totaal niet onzeker of stil, maar het is gewoon nooit echt van gekomen. Is dit raar of hebben meer meiden dit?

Groetjes,

Roos

Lieve Roos,

Het is helemaal niet raar dat jij nog nooit hebt gezoend! Iedereen doet alles op zijn eigen tempo. De ene zoent al op z'n 13e en de ander pas als ze 20 is. Er zijn super veel meiden die nog nooit hebben gezoend op hun zeventiende. Helaas gaan veel mensen er vanuit dat iedereen wel heeft gezoend als ze 17 zijn. Daarom voelt het misschien ongemakkelijk, maar dit is dus niet nodig. Jij bepaalt zelf wanneer je er aan toe bent. Wil je graag zoenen, maar is het gewoon niet gebeurd? Probeer dan situaties te creëren waarin dat wel mogelijk is. Ga bijvoorbeeld naar plekken of feestjes waar leuke mensen zijn. Je kan ook wat meer proberen te flirten als je iemand interessant vindt. Natuurlijk hoeft dit niet, maar als je het graag wil proberen moet je er voor gaan! Wat is het ergste wat kan gebeuren?

Veel liefs,

Girlscene

De naam Roos is gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

Lees ook de vraag van vorige week: 'Waarom heb ik na zes maanden nog last van mijn breakup?'

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen en stuur je 'Girls Issue' in. Mail naar info@girlscene.nl.

Beeld: Unsplash: Cassie Lopez
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved