Welke jurk past het beste bij mijn figuur? Tips en tricks om de perfecte jurk te vinden

Fashion door Fleur Nieuwenhuis

In een mooie jurk kan iedereen er super vrouwelijk en sexy uitzien. Elk lichaam is verschillend en voor elk lichaam is de perfecte jurk te vinden! Weet jij niet welke jurk goed bij je figuur past? Wij hebben een aantal tips en tricks verzameld zodat jij makkelijker een keuze kan maken!

De perfecte jurk voor jouw figuur

Er zijn super veel verschillende soorten jurken. Lang, kort, strak, los en elke jurk accentueert weer iets anders. Om de perfecte jurk voor jouw lichaam te vinden moet je eerst weten wat voor lichaam je hebt. Op basis daarvan kan je een stuk makkelijker kiezen!

Appelfiguur

Kenmerken van vrouwen met een appelfiguur zijn:

- Smalle heupen en slanke benen
- Grote borsten en brede schouders
- Geen duidelijk zichtbare taille en wat meer vet rond de buis

Als je een appelfiguur hebt dan is het niet handig om het accent op je buik te leggen. Je hebt super mooie slanke benen, dit is een betere plek om de nadruk op te leggen. Probeer eens een losse korte jurk met een diepe V-hals. Zo lijk je iets slanker en komen je benen super goed uit!

 

Peerfiguur

De kenmerken vrouwen met een peerfiguur zijn:

- Kleine borsten en een smal bovenlichaam
- Grote billen en volle bovenbenen
- Een duidelijke taille en een slanke buik

Als je een peerfiguur hebt dan is het niet handig om je billen te accentueren. Die zijn namelijk al opvallend. Je kan beter de focus op jouw slanke taille leggen. Kies voor een jurk waarbij de taille opvalt (bijvoorbeeld met een riem) en de onderkant van de jurk wat losser zit.

 

Plankgifuur

Kenmerken van vrouwen met een peerfiguur zijn:

- Slank en atletisch gebouwd
- Smalle heupen en slanke benen
- Kleine borsten en smalle schouders
- Geen duidelijke taille

Als jij een plankfiguur hebt dan kan je het beste jouw slanke buik en mooie benen accentueren. Dit kan je doen door jurkjes die strak rond de buik en/of benen zitten. Om wat meer rondingen te creëren kan je jurken met pofmouwtjes gebruiken, dit is super mooi bij jou! 

 

Zandloperfiguur

Kenmerken van vrouwen met een zandloperfiguur zijn:

- Volle borsten en brede schouders
- Een slanke en opvallende taille
- Grote billen en volle bovenbenen

Een zandloperfiguur wordt door veel vrouwen gezien als het perfecte figuur. Vrouwen met dit figuur kunnen heel veel soorten jurken hebben, maar de mooiste zijn strakke jurkjes. Door een strakke jurk wordt jouw goede lichaam extra benadrukt! Ook staan recht vallende jurken jouw goed. Je hebt waarschijnlijk goede rondingen waardoor je figuur niet volledig wegvalt.

 

Meer tips nodig? Lees dan ook:

In deze broeken lijken jouw billen voller

Deze items zijn perfect voor meiden met big boobies

- 15x midi rokken die iedere fashionista in haar kast wil hebben